THY personel alım ilanları yayımladı. Türk Hava Yolları resmi internet sitesinde yayımladığı ilanlara göre 13 farklı alanda personel alımı yapılacak. Alım yapılacak pozisyonlarda tecrübeli veya tecrübesiz adaylara da yer bulunuyor. 

İLANLARIN DETAYLARI:

THY Kokpit Ekibi alımları başladı. Türk Hava Yolları resmi internet sitesin üzerinde yayımladığı ilanlara göre 13 farklı pozisyon ile THY personel alımı yapılacak. peki hangi pozisyonlar yerlıyor?

  1. THY A.O. Yetiştirilmek Üzere II. Pilot Aday Adayı
  2. Tipi Olmayan II.Pilot Adaylarının Dikkatine
  3. Tecrübesiz II.Pilot Adaylarının Dikkatine
  4. Kaptan Pilot Geniş Gövde (B787)
  5. Tecrübeli II. Pilot Geniş Gövde (A350)
  6. Kaptan Pilot Geniş Gövde (A350)
  7. Simülatör Uçuş Öğretmeni
  8. Tecrübeli II. Pilot Geniş Gövde (B777, A330, A340)
  9. Tecrübeli II. Pilot Dar Gövde (B737, A320)
  10. Tipi Olan Tecrübesiz II. Pilot (B737, A320)
  11. Kaptan Pilot Dar Gövde (B737, A320)
  12. Kaptan Pilot Geniş Gövde (B777, A330, A340)
  13. Tecrübeli II. Pilot Geniş Gövde (B787)

THY yukarıdaki pozisyonlarda alım yapacak. Resmi internet sitesinde yayımlanan kokpit elemanı alımı ilanları bunlardır. Adayların bu ilanlara başvuru yapabilmeleri için bazı nitelikleri yerine getiriyor olmaları gereklidir. 

KAÇ KİŞİ ALINACAK?

Bazı internet siteleri THY personel alımlarında sayıda belirtiyor. Ancak THY yaptığı açıklamarda THY pilot alımlarında herhangi bir sayı belirtilmediğini ve başvuru yapan adayların niteliklrine göre ve yapılacak sınavdan başarı puanlarına göre alım sayısına karar vereceğiniz belirtti.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Türk Hava yolları kokpit ekibi alımı ilanlarına başvuru yapacak adaylardan,  Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak veya mavi kart sahibi olmak, En az ön lisans derecesinde mezun olmuş olmak, Askerliğini yapmış veya Askerlik ile ilgisi olmamak ( en az 2 yıl tecil ettirmiş olmak ), Herhangi bir adli sicil kaydı veya adli sicil arşivi olmamak, Boy uzunluğu 157 cm den kısa ve 195 cm den uzun boylu olmamak, Daha önce THY veya herhangi bir uçuş kuruluşundan disiplin cezası ile ayrılmamış olmak ve/veya fehis yoluyla ayrılmamış olmak, Ekip çalışmasına yatkın olmak, yoğun iş temposuna uygun olmak, Sağlık açısından görevini yerine getirmesine engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak gibi nitelikler aranacaktır.

Ayrıca başvuru tarihi itibari ile son iki yıl içerisinde yapılmş olan İngilizce sınavlarından, TOEFL (IBT)  ten 60 veya IELTS (Genel veya Akademik)  ten en az 6 puan almış olmak şartıda aranmaktadır. 

BAŞVURULAR:

Yukarıdaki 13 farklı pozisyon için başvurular İnternet Oratamında kabul edilmektedir. Adaylar başvurularını Türk Hava Yolları resmi internet sitesi üzerinden gerçekleştirmeleri gereklidir. Başvurular https://careers.turkishairlines.com/ adresi üzerinden üyelik giriş bilgileri ile giriş yaparak yapılacaktır.

PİLOT MAAŞLARI NE KADAR?

Pilot adayarının maaşları görevlerine göre ve tecrübesine göre değişiklik göstermektedir. Ancak edinilen bilgilere göre derecesine göre Pilot Maaşları 15 Bin TL ile 20 Bin TL arasında maaş alınmaktadır. Pilot Maaşları hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için Buraya Tıklayınız.

DİĞER PERSONEL ALIM İLANLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ.

Editör: TE Bilisim