Ülkemizin hemen hemen her yerinde gerek elektrik adına olsun gerek hava yolu gerek ise makine adına olsun pek çok sanayi içerisinde teknisyen alımları vardır. Bu saydıklarımızdan hava yolu belki her ilde çok ihtiyaç bulunmuyor olsa da diğer saydıklarımız hayatımızın vazgeçilmezleri arasında yer aldığından dolayı bu sektörlerdeki kullanım ağı da oldukça fazladır. Bu yüzden oluşabilecek en ufak bir sıkıntıda tüm hayatsal işlevlerimiz zayıflayabilir. Bunun için anında müdahale edebilmek için bolca teknisyen alımı yapılacağı için teknisyen alımları iş ilanları verilmektedir.

Türk Hava Yolları 2016 yılında yeni teknisyen alımları için kolları sıvamış durumda. Alım yapacağı personel sayısı hakkında bir bilgi verilmemiş olsa da az buz alım yapmayacaktır. Belirlediği kriterler arasında öncelikle T.C vatandaşı olmak şart. Erkekler için klasik bir durum olan askerlikten muaf olmak ya ya 2 yıl tecil ettirmiş olmak şartların arasında yer alıyor. Bunların dışında B sınıfında ehliyet kazanmış olmak, gerektiği durumlarda vardiya düzenine ayak uydurmak ve bu şekilde çalışmaya alışkın olmak, ve 1978 yılından sonra doğmuş olmak belirlediği şartlar arasında yer almaktadır. Tabi son olarak ta yabancı dil olarak İngilizceyi iyi bilmek gerekiyor.

Teknisyen alımları iş ilanları çerçevesinde Merkez Bankası da bu sene yapmış olduğu ilanlar dahilinde bir çok kişiyi işe alacağınız duyurmuştur. Yalnız bu işe alımlar da lisans mezunlarının başvuruları geçersiz sayılacak ve ön lisans olarak ta istenilen bölümler çerçevesinde eleman alınacağı açıklanmıştır. Yaş sınırlaması olarak ta 35 yaşından büyük olmaması gerekmektedir. Bu şekildeki şartlardan sonra işe alım bir sınav eşliğinde olacaktır. Gireceğiniz KPSS ile kazanacağınız puan sıralamasına göre seçimler yapılacaktır. Uygun görülen adaylar ise mülakata çağırılacaktır.