Türk Hava Yolları her geçen yıl yeni ilanlar yayımlayarak bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere alım yapıyor. 2019 yılı Pilot alımları devam ederken Kabin Memuru alımları da bekleniyor. 2019 yılı için Tecrübeli veya tecrübesiz kabin memuru alımı yapılacak olup adaylar büyük heyecanla ilanı beklerken bizde İşin Olsa ekibi olarak sizlere ilgili ilan hakkında detayları aktaracağız.

2019 YILI THY KABİN MEMURU ALIMI YAPILACAK MI?

Türk Hava Yolları her yıl yeni kabin memuru alımları yapıyor. 2019 yılı başlarında yapılmış olan duyurulara göre 1600 Civarında kabin memuru alımı yapılacak. Alımların ilk etabın mayıs ayına kadar yapılması bekleniyordu. Ancak THY Pilot alımları geçtiğimiz aylarda başladı ve kabin memuru alımları henüz yayımlanmadı. Önümüzdeki günlerde Eylül Ekim aylarında yayımlanması beklenen kabin memuru alımları için süreç yaklaşıyor.

KİMLER THY KABİN MEMURU ALIMINA BAŞVURU YAPABİLİR?

THY Kabin memuru alımı ilanına başvuru yapacak adayların bazı şartları taşıyor olmaları gerekmektedir. Tüm şartları taşıyan tecrübeli veya tecrübesiz adaylar alınacaktır. Ayrıca bay veya bayan adaylar'da bu ilana başvuru yapabilirler. Peki Tecrübeye göre adaylardan aranan şartlar nedir?

Tecrübeli Tecrübesiz Kabin Memuru Alımı Şartları?

Türk Hava Yolları kabin memurluğu alımı için adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 30 yaşını aşmamış ve 18 yaşını tamamlamış olmak, Herhangi bir adli sicil kaydı veya arşivi bulunmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, İyi derecede İngilizce biliyor olmak ve hatta bunun dışında ikinci bir yabancı dil tercih sebebidir, En az Ön Lisans / meslek yüksekokul mezunu olmak gibi şartlar aranacak.

Tecrübeli alımlar için Bir havayolu firmasında en az 3 yıl Kabin Memuru olarak görev yapmış olmaları gerekmektedir.

Sağlık ve Fiziki Koşulları Nedir?

Bayanlar için 160-180 cm. arası, erkekler için 170-190 cm arası boya sahip olmak, Sağlık durumu uçuşa elverişli olmak, THY A.O. Kabin Memuru üniforması giyildiğinde, vücudunun görünecek yerlerinde dövme, piercing, yanık ve yara izi vb. bulunmamak ve Daha önce THY A.O. veya diğer havacılık kuruluşlarındaki uçuş görevlerinden disiplinsizlik veya sağlık nedeniyle ayrılmış olmamak şartları aranacaktır.

Editör: TE Bilisim