Tarım ve Orman Bakanlığına 2020 yılı memur alımı başvuruları ne zaman başlayacak?

Orman Genel Müdürlüğü destek personeli, mühendis, Avukat kadrolarında personel alımı için yeni ilanlar açıklandı. Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS puanına göre yapılacak olan alımlarda KPSS B puan türüne göre istihdam gerçekleştirilecek. Başvurular 1 Haziran 2020 ile 12 Haziran 2020 tarihleri arasında Orman Genel Müdürlüğü resmi internet sitesi üzerinden E-Devlet şifresi ve TC kimlik numarası kullanılarak gerçekleştirilecek. Başvurular 12 Haziran tarihinde gece 23.59 da sona erecek. Adayların bu alımdaki başvurularda 657 sayılı devlet memurları kanununun 48. maddesindeki şartları taşımaları, 657 kanun 4. maddesi B fıkrası da belirten sözleşmeli personel istihdamı konusunda gerekli olan şartları taşımış olmaları, özel şartlarda ibraz edilmesi istenilen evrakları teslim edebilmeleri istenmektedir.

BAŞVURU ŞARTLARI;

Adayların özel başvuru şartlarında; yaş durumunda 36 yaşından gün almamış olmak gerekmektedir. Eğitim şartlarında destek personeli, şoför kadrosu için ortaöğretim kurumlarından liseden mezun olmaları, şoför kadrosu için C sınıfı ehliyete sahip olmaları bir erkek olmaları gerekmektedir. Avukat personel alımlarında ise avukatlık ruhsatına sahip olmaları hukuk fakültesi mezunu olmaları başvuruda istenilen özel şartı arasında sıralanmıştır.

Orman Genel Müdürlüğü sözleşmeli personel alımında mezuniyet durumuna göre en çok alımların yapılacağı iller arasında 1. sırada Antalya ili gelmektedir. 9 kişilik şoför alımı ve 3 kişilik Avukat alımı ile toplam 13 kişilik personel alımı gerçekleştirilecek. İkinci sırada Ankara ilinde ise Lisans mezunu bilgisayar mühendisi 4 kişi makine mühendisi, bir kişi inşaat mühendisi, iki kişi yazılım mühendisi, 2 kişi olmak üzere toplamda 9 kişilik personel istihdamı gerçekleştirilecektir. Adayların tercih yapabileceği iller ve eğitim durumuna göre kadrolar aşağıda belirtilmiştir.

2 BİN 153 PERSONEL ALIMI SONUÇLARI;

Tarım ve Orman Bakanlığı 2 bin 153 personel alımı başvuruları için  15 Mayıs ile 28 Mayıs tarihleri arasında KPSS 2020/7 Tercih kılavuzuna göre başvurular gerçekleştirildi. Adayların başvurularının sona ermesinin ardından sonuçlarının ne zaman açıklanacağı konusunda sorular sorulmaya başlandı. Sonuçlar ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden yerleştirme sonuç ekranı ile açıklanacak. Adaylara ayrıca herhangi bir posta gönderimi yapılmayacak. Sonuçlar açıklandığında anında öğrenmek için işin olsa sosyal medya hesaplarını takip edebilirsiniz detaylar için TIKLAYIN

Editör: TE Bilisim