Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli yaptığı açıklamalara göre personel istihdamı konusunda yapılan ekonomik yatırımlarla birlikte 100 bin kişiye istihdam sağlandığını ifade etti.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli akıllı tarım kent projesinin açılış toplantısına katıldı. Burada tarımsal kalkınma alanında yapılan çalışmalardan bahsederek gerçekleştiren projelerin sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı. Özellikle pandemi dönemi tarım sektörünün yerli ve milli üretimini olumsuz olarak etkilemediğini ifade eden Pakdemirli, birçok dünya sesinin bu süreçte temel ihtiyaç maddelerini karşılamakta bile zor çektiklerini fakat Türkiye'de gıda konusunda hiçbir sorun yaşamadan ifade etti.

Türkiye genelinde yapılan ekonomik yatırımlar kapsamında verilen hibeler ile gerçekleştiren projelerin sayısını aktaran Pakdemir bugüne kadar yapılan projeler ve istihdam destekler sayesinde 100 bin kişiye sağlandığını ve personel alımı noktasında teşvikte gerçekleştirildiğini ifade etti. Ayrıca uzman Eller projesi kapsamında yeni mezun olan kişiler için 100 bin TL hibe sunacaklarının müjdesini verdi.

Yüz Bin Personel Alımı Yapılarak İstihdamlara Katkı Sağladı!

Yüz bin kişiye istihdam desteği sağlandık açıklaması; "Bugüne kadar, 11 bin 552 projeye, 3.1 milyar lira hibe verdik ve yaklaşık 100 bin kişiye istihdam sağladık. Bu projenin uygulama süresini 2025'e kadar 5 yıl süreyle uzattık." dedi.

Yeni Mezunlara 100 Bin Tl Hibe;

Uzman Eller projesinde yeni mezunlar desteklenecek. Açıklamada "Geçen yıl pilot olarak başlayan Uzman Eller projesi kapsamında, tarım ve hayvancılık alanında herhangi bir bölümden mezun gençlerimize yeni yatırımlar için 100 bin lira hibe sunuyoruz. Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Proje sayımızı 23'ten 41'e çıkardık." dedi.

İŞİN OLSA