Türkiye İş Kurumu İŞKUR üzerinden kamu kurumlarına personel alımları yapacak.

Kamu kurumlarına ve özel firmaların personel ihtiyacının giderilmesi için İŞKUR üzerinden yapılan işçi, personel ve memur alımı istihdamları devam ediyor. Buna göre Devlet Personel Başkanlığı üzerinden çok sayıda kamu personeline başvurular da İŞKUR üzerinden yapıyor. Geçtiğimiz günlerde resmi açıklamalara göre memur alımlarının sınırlı olacağını aktarılmıştı. Bu yüzden adaylar yapılan alımları takip ederek, başvuru yapmak istemekteler. İşin olsa ekibi olarak açıklanan ilanları an bean aktarmaya devam etmekteyiz. İŞKUR üzerinden yapılacak alımlarda TÜBİTAK, Belediyeler, Üniversiteler, Devlet Su İşleri ve bir çok kamu kurumu alımı devam ediyor.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI;

Adayların 18 yaşını tamamlamış olmaları ve 19 yaşından gün almış olmak, eğitim seviyesinde ilan detaylarında belirtilen, lise, önlisans ve lisans mezunu olmaları KPSS sınavından istenilen puan türlerinden puan almış olmaları gerekmektedir. Ayrıca başvuru özel şartları taşımak gerekmektedir. Hangi kurumlar memur alımı yapacak işte o kurumlar

ALIM YAPILACAK KURUMLAR;

İŞKUR'a açıklanan 38 ilan bulunuyor. Atatürk Bahçe Kültürleri Araştırma Merkezi , Kırıkkale Öğretmen evi, Türkiye Sanayi Sevk idaresi Enstitüsü, Milli Savunma Bakanlığına bağlı birimler, Üniversitelerden Kafkas Üniversitesi, Batman Üniversitesi, Belediyelerden,  Çat Belediyesi, Ozan Belediyesine, Yalnızbağ Belediyesi, Silifke Öğretmenevi, bir çok kamu kurumuna alımlar yapılacak.

Başvurular İŞKUR üzerinden yapılacak. Adayların İŞKUR e şube üzerinden giriş yapmaları ardından, ilan arama sayfasından iş yeri türüne kamu kurumu yazmaları ve aratmaları, son başvuru tarihinden önce başvurularını tamamlamaları gerekmektedir.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim