Tarım Kredi Kooperatifi bünyesine 3 farklı ilde yapılacak olan personel alımı için resmi internet sitesi üzerinden yayımlanan ilan ile bilrikte alımların başladığı duyuruldu. 3 farklı il bünyesinde yapılacak olan personel alımlarında Kooperatif Görevlisi ve Ziraat Mühendisi kadrolarına yapılacak takviyeler ile birlikte 101 kamu personeli alımı yapılacağı açıklandı. 101 kamu personeli 3 farklı il bünyesine alım yapılacağından her ilin kendi bünyesi için özel olarak belirtmiş olduğu alım şartları bulunmaktadır. Bu şartara göre alım yapılacak olan Tarım Kredi Kooperatifi bünyesi için başvuru şartlarını sizler için haberimizde derledik. 

Başvuru Detayları

3 farklı il bünyesine yapılacak olan personel alımları için ilk olarak Mersin Bölge Birliğine bağlı Tarım Kredi Kooperatifi en az lisans mezunu olmak şartı ile birlikte Kooperatif Görevlisi kadrosunda işe alınabilecekler. Mersin aynı zamanda önlisans mezunu olan vatandaşlarında Kooperatif Görevlisi olarak işe alacağını söyledir. Kooperatif görevlisiyle birlikte Tarım Kredi Kooperatifleri bünyesinde de Ziraat Mühendisi alımı yapılacağı açıklandı. 

Tekirdağ bölgesinde bulunan birliğe bağlı olan tarım kredi kooperatifleri sayesinde de Lisans mezunu olarak Kooperatif Görevlisi kadrosunda işe alınabilecek. Önlisans mezunu olacak adaylar için ise kontejan dahilinde başvuruda bulunmaktadır. Tekirdağ da bulunan Kooperatif bünyesine Ziraat Mühendisi alımı da yapılacaktır.

Gaziantep iline bağlı olan Tarım ve Kredi Kooperatifi bünyesinde de Lisans mezunu olarak Kooperatif Görevlisi kadrosunda işe alınacak adaylar için başvuruda kontenjan ve özel şartlar kabul edilerek işe alınması gerektiği bildirildi. Tarım Kredi Kooperatifleri bünyesine de Ziraat Mühendisi işe alınarak kontenjan ve özel şartlara tabi tutulmaktadır. 

Başvuru Şartları

3 farklı iş bünyesinde bulunan Tarım ve Kredi Kooperatifi bünyesinde çalışabilmek için belirlenen başvuru şartları şu şekildedir; "T.C. vatandaşı olmak, medeni hakları kullanma ehliyetine sahip olmak, 30 yaşından daha büyük olmamak, askerlik ile ilgili tüm ilişkisini bitirmiş olmak, kamu haklarından mahrum olmamak, ağır hapis yatmamış olmamak, herhangi bir sağlık problemi bulunmamış olamk" adaylar için belirlenmiş olan başvuru şartlarından bir tanesidir. 

Editör: TE Bilisim