Tarım Kredi Kooperatifleri Erzurum Bölge Birliği memur personel alım ilanı yayımladı. Yayımlanmış olan ilana göre Tarım Kredi Kooperatifleri bünyesindeki personel ihtiyacını karşılamak üzere Ön Lisans ve Lisans mezunları içerisinden 15 kişilik boş kadro ile Kooperatif görevlisi ve Ziraat Mühendisi pozisyonlarında kamu personeli alacak.

KADRO DAĞILIMI NEDİR?

Erzurum Bölge birliğine bağlı olan Kooperatiflerde Kooperatif görevlisi olarak KPSS en az 60 puan ile ve Ön Lisans mezunu, Erzurum 1, Kars 1, Ardahan 1, Ağrı 1 ve Iğdır'da 1 kişi olmak üzere 5 kişi alınacak. Aynı şekilde kadro dağılımı ise Lisans mezunları için geçeli olup lisans mezunu'da 5 kişi alınacak. Ziraat Mühendisi pozisyonu için KPSS şartı aranmıyor ve aynı kadro dağılımı aynı şehirler için geçerli olup 5 kişide bu kadroya alınacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Tarım Kredi Kooperatiflerine başvuru yapacak adaylardan, Kamu haklarından ahrum bulunmamak, herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu bulunmamak, Yurdun heryerinde çalışmasına engel durum olmamak ve bunu kabul etmek, Yürkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Medeni haklarını kulanma ehliyetine sahip olmak, Sınav tarihi itibari ile ( 18 Temmuz 2019 ) 30 yaşından gün almamış olmak gibi şartlar aranır.

ADAYLARDAN TALEP EDİLEN ÖZEL ŞARTLAR:

Adaylar yukarıdaki niteliklere ek olarak, Erzurum bölgesinde ve  Bölge Birliğine bağlı illerin (Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır) sınırları içerisinde son 6 aydır ikamet ediyor olması gerekmektedir.

Lisans mezunları için ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından 2017 veya 2018 yıllarına ait puan türünden KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmak, Ön Lisans mezunları için ise 2018 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP93 puan türünden en az 60 puan almış olmaları gereklidir. Ziraat Mühendisi pozisyonu için ise adayların 2017 veya 2018 yıllarındaki KPSS den P3 puan türünden en az 60 puan almış olmaları şarttır. Ayrıca bu pozisyon için Bitki Koruma Ürünleri Bayilik veya Toptancı izin Belgesi olanlar, KPSS şartı aranmaksızın müracaat edebileceklerdir.

BAŞVURULAR:

Başvuru yapacak adaylar başvurularına 24 Haziran 2019 tarihi itibari ile başlayabilecek ve en geç 05 Temmuz 2019 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Adaylar başvurularını istenen belgeler ile birlikte son başvuru günü en geç 18:00 a kadar gerçekleştirmeleri gereklidir. Başvurular şahsen yapılacak olup bunu dışında posta yolu ile yapılan başvurular kesinlikle dikkate alınmayacaktır. 

MÜLAKAT VE DEĞERLENDİRME:

Başvuru yapmış olan adayların başvuruları incelenerek KPSS'den almış oldukları puana göre bir sıralama yapılacak olup bu sıralama sonucuna göre en yüksek puandan başlanmak üzere en düşüğüne kadar kadro sayısının 5 katı kadar aday değerlendirmeye alınacaktır. Sonuçlar sonradan www.tarimkredi.org.tr adresi üzerinden ilan edilecek olup mülakata katılmaya hak kazanan adaylardan 50 TL sınav ücreti alınacak.

İlan hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için Buraya Tıklayarak ilanın tam metnine ve kadro dağılımına ulaşarak ve başvuru formuna ulaşabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim