Tarım ve Orman Bakanlığı resmi internet sitesinde yeni bir personel alımı ilanı yayımladı. 18 temmuz 2019 tarihli yayımlanmış olan duyuruya göre Tarım ve Orman Bakanlığı yurtdışı Tarım Müşavirliği için başvuru alacak. Başvuru süreci başladı. Peki kimler başvuru yapabilecek? Ne zaman ve nasıl başvuru yapılacak?

İLANIN DETAYLARI:

Tarım ve Orman Bakanlığı Makamının talimatları doğrultusunda bakanlığın "Yurtdışında Daimi Görevlere Atanacak Personel Hakkında Yönetmelik"  doğrultusunda adaylardan bazı nitelikler aranıyor. Bu nitelikleri yerine getiren adaylar başvuru yapabilecekler.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

  1. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak,
  2. En az dört yıllık yükseköğrenim mezunu olmak,
  3. Gerekli ve yeterli mesleki bilgiye sahip olmak,
  4. Yabancı dil bilmek (*),
  5. Hizmetin gerektirdiği temsil yeteneğine sahip olmak,
  6. Açıktan atananlar hariç olmak üzere, kamuda en az üç yıl hizmeti bulunmak,
  7. Türk Silahlı Kuvvetleri, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı personeli için kendi mevzuatında öngörülen disiplin cezalarını, diğer personel için aylıktan kesme ve daha ağır bir disiplin cezası almamış olmak şartları aranmaktadır.

YABANCI DİL ŞARTI:

Personelin öncelikle görevlendirileceği ülkenin resmi dilini veya İngilizce, Almanca ve Fransızca dillerinden birini bilmesi şarttır. Yabancı dil bilgisi yeterliliği için YDS' den en az yetmiş puan alınması veya buna denk kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan bir belgeye sahip olunması şarttır.

Ayrıca Yabancı dil için geçerlilik süresi 3 yıldır ve Yabancı dil bilgisi yeterliliği için eşdeğerlik T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı'nın "Yabancı Dil Sınavları Eşdeğerlik Yönergesi" hükümlerine göre değerlendirilecektir.

BAŞVURULAR:

Adaylar başvurularına ilanın yayımlansı ile birlikte başladılar ve en geç 26 Temmuz 2019 saat 18:00’e kadar [email protected] e-posta adresine iletmeleri gerekmektedir. 

Başvurular bakanlığı yayımladığı “Yurtdışı Tarım Müşavirliği Başvuru Formu” nu doldurup, imzalayarak taranmış bir şekilde, Yabancı dil bilgisi yeterliliklerini gösteren “Yabancı Dil Yeterlilik Belgesi”nin taranmış bir kopyasını ve  Mezuniyet belgelerinin taranmış bir kopyasını ilgili mail adresine son başvuru gününe kadar göndermeleri gerekmektedir.

Söz konusu duyuruya ve başvuru formlarına ulaşmak için: https://www.tarimorman.gov.tr/Duyuru/1044/Bakanligimiz-Yurtdisi-Tarim-Musavirligi-Icin-Basvuru-Alinacaktir

Editör: TE Bilisim