Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Ağustos ayının son günlerinde yayımlanmış olan ilana göre Orman Genel Müdürlüğü bünyesine 1150 personel alımı için Orman Mühendisi alımı yapılmıştı. Başvurular Eylül ayında başlanılmış olup Ekim ayının ilk haftasında ermişti. Başvuruda bulunan adaylar başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacğaını merak ediyor. İşte detaylar.

BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Orman Genel Müdürlüğü orman Mühendisi alımı başvuruları 24 Eylül 2019 tarihi itibari ile başlamış olup en 07 Ekim 2019 tarihinde sona ermiştir. Adayların başvuruları henüz değerlendirme aşamasında olup Kamu Personeli Seçme Sınavından almış oldukları puan durumları incelenerek kadro sayısının 4 katı kadar aday belirlenecektir. Bu kapsamda Sözlü ve uygulamalı sınava girmeye hak kazanan adaylar 27.10.2019 tarihine kadar http://isealim.ogm.gov.tr adresindeki sistemden e-devlet şifreleri ile durumlarını öğrenebilecektir.

SÖZLÜ ve UYGULAMALI SINAV KONULARI NEDİR?

Sözlü ve uygulamalı sınava girmeye hak kazanan adaylar aşağıda belirtilen sözlü ve uygulama sınav konularından sınava tabi tutulacaktır.

1- Sözlü sınav konuları;

  •  Genel kültürü, 10 puan
  • Genel ormancılık konuları hakkında bilgi düzeyi, 10 puan

2- Uygulamalı sınav konuları;

  • Orman yangınlarına müdahale yöntemlerine yönelik uygulamalar, 20 puan
  • Amenajman planı ve harita okuma bilgisine yönelik uygulamalar, ormanların yasadışı faaliyetlerden korunması yöntemlerine yönelik uygulamalar, orman sağlığını tehdit eden zararlı organizmalar ve bunların meydana getirdiği zararlar ile mücadele yöntemlerine ilişkin uygulamalar, 20 puan
  • Fidan üretimi, dikimi, bakımı ve silvikültür tekniklerine yönelik uygulamalar, 20 puan
  • Ağaçların kesilmesi, kesilmiş ağaçlardan en yüksek değerdeki ürün kompozisyonunu elde etmeye yönelik boylama ve mesaha işlemlerine ilişkin uygulamalar, 20 puan

Sınav komisyonunun her bir üyesi tarafından verilen puanlar ayrı ayrı tutanağa geçirilir ve üyelerin yüz tam puan üzerinden verdikleri notların aritmetik ortalaması alınarak adayların sözlü ve uygulamalı sınav puanı tespit edilir. Sözlü ve uygulamalı sınavda yüz üzerinden toplam en az 70 puan alanlar başarılı sayılır.

Başvuru sonuçları açıklandığında anında haberdar olmak için İşin Olsa Mobil uygulamasını indirebilirsiniz. Ayrıca sonuçları bekleyen diğer adaylar Sosyal Medya hesaplarımızda. Sizde aşağıdaki bağlantılardan katılarak diğer adaylarla görüşebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim