Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı için ilana çıktı. 29 Ağustos 2019 tarihli yayımlanmış olan ilana göre Tarım Bakanlığı alımları yapılacak. Uzun süreden beri beklenen ilana göre Bakanlık orman mühendisi alımları için çalışmaları başlattı ve başvuru süreci Eylül ayında başlayacak.İşin Olsa ekibi olarak sizlerle haberimizin devamında detayları sizlerle paylaşıyoruz.

İLANIN DETAYLARI:

Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı olan Orman Genel Müdürlüğü bünyesindeki eksiklik için 1150 kişilik kadro ile Türkiye geneli farklı şehirlerde alım yapacak. Lisans mezunu adaylar arasından sözleşmeli olarak 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesine göre Orman Mühendisi alımı yapılacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Tarım Bakanlığı adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, 36 yaşından gün almamış olmak, 2018 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından lisans seviyesinde KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmak, Yükseköğrenim kurumlarının lisans programlarından; Orman Mühendisliği bölümlerinden mezun olmak, Entomoloji alanında mühendis pozisyonunda istihdam edilecekler için, orman mühendisliği lisans bölümünden mezun olmak ve orman entomolojisi dalında yüksek lisans yapmış olmak,Sağlık açısındna görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak ve Fitopatoloji alanında mühendis pozisyonunda istihdam edilecekler için, orman mühendisliği lisans bölümünden mezun olmak ve orman fitopatolojisi dalında yüksek lisans yapmış olmak şartları aranacak.

BAŞVURULAR:

Adaylar 24.09.2019-07.10.2019 tarihleri arasında http://isealim.ogm.gov.tr adresindeki sistemden e-devlet şifreleri ile başvuru yapacaklardır. Başvuru işlemleri 07.10.2019 gecesi saat 23:59’da sona erecektir. Bu süre kesinlikle uzatılmayacaktır. Şahsen, posta, dilekçe veya diğer şekilde yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.

İlanın Tam Metni Burada

Editör: TE Bilisim