Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, ilan bekleyen onbinlerce adaya müjdeli haberi verdi. Bakan Pakdemirli açıklamasında memur alım ifadelerine yer vererek, 5 bin personel alımı için ilana çıkılacağını söyledi. Bu personel alımlarında sayının 5 bin olacağını ifade eden Bakan Pakdemirli, çok sayıda adayı sevindirdi. Bakanlık tarafından uzunca sürelerdir alım ilanının yayımlanması isteniyor, ilanlara başvuruların başlatılması gerektiği yönünde tepkiler gösteriliyordu. Bakanlık için bir açıklama gerçekleştiren Bakan Pakdemirli, norm kadro çalışmalarını işaret etmişti.

NORM KADRO ÇALIŞMALARI TAMAMLANMIŞ GİBİ GÖZÜKÜYOR

Bakanın açıklamalarında öne çıkan norm kadro çalışmaları tamamlanmış olacak ki bakanlığa 5 bin personel alımı yapılacağı yönünde yeni ifadeler kullanıldı. Bakan 5 bin personel alımının yapılacağını ifade ederek, KPSS puanlarıyla bu alımların gerçekleştirileceğine değindi. 5 bin personel alımı için memurluk kadrolarına da yer veren Bakan Pakdemirli; 2700 orman muhaza memuru, 300 şoför, 1200 orman mühendisi ve 800 düz memur alımı yapılacağını aktardı.

İLANLAR NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

Tarım Bakanı Pakdemirli bugün yaptığı açıklamalarda yalnızca alım sayısına ve kadro dağılımlarına yer verdi. Bu personel alımlarıyla alakalı net bir tarih açıklaması gerçekleştirilmedi. Binlerce aday şuanda bu ilanın ne zaman yayımlanacağını merak etmektedirler. Peki Tarım Bakanlığı 5 bin personel alım ilanı ne zaman yayımlanacak? Merakla beklenen bu ilanın Nisan-Mayıs ayları arasında başvuruları alacağı düşünülmektedir. Konuyla alakalı net bir açıklama yapılması durumunda sizlere bilgilendirmeleri sağlayacak, mobil uygulamalarımız üzerinden bildirim olarak göndereceğiz. Gelişmelerden haberdar olmak için İŞİN OLSA mobil uygulamalarımızı indirmeyi unutmayınız.

İOS> TIKLA

ANDROİD> TIKLA

Editör: TE Bilisim