Belediyelerin ve hükümetin ortaklaşa çalışması ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığının alımı her sene artmaya başladı. Çarpık kentleşme ve düzensiz yerleşmelerin önüne geçilmesi, şehirlerin daha düzgün bir hale getirilmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesinde bulunan Tapu ve Kadastro Müdürlüğü Kamu Personeli Seçme Sınavı ile personel alımı yapmaya devam etmektedir.
Ön lisans ve lisans bölümlerini bitiren pek çok personel 60 - 70 gibi puanlar ile Tapu ve Kadastro bünyesine girebilmektedir. Şuanda ihtiyaç oldukça fazla ve alımların önü kesilir mi bilinmiyor. Ancak tüm Türkiye geneli çalışmaların başlaması ve şehirleşmelerin daha düzgün yapılması için görüşmeler başladığı için nitelikli personel alımları ile çalışmaların daha başarılı olması istenmektedir.

Tapu ve Kadastro Müdürlüğü yaptığı açıklama ile Maliye Bakanlığı ile görüşme yaptıklarını ve 2 bin 662 personel alımı için müracaatların devam ettiği söylendi.

Yapılan müracaat'da 1500 personelin 4B kadrosunda 1162 personelin ise 4A kadrosunda çalışacağı belirtildi. Şuan için görüşmeler devam ediyor yani Maliye Bakanlığından konu hakkında her hangi bir açıklama bulunmamaktadır. Bilindiği gibi Bakanlıklar yaptığı personel alımı görüşmesinin ardından tekliflerini Maliye Bakanlığına sunmakta Maliye Bakanlığından yapılan görüşmeler olumlu sonuçlanırsa kamuoyuna bildiri yayınlanmaktadır.

Şaun için alımlar hakkında her hangi bir detaylı açıklama yok ancak konu hakkında Maliye Bakanlığından yakında açıklama beklenmektedir.
Editör: TE Bilisim