28 Kasım 2018 tarihinde yayımlanmış olan ilana göre Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü personel alımı yapacak. Buna göre yayımlanan ilanda, 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 4. maddesinin B fırkası kapsamında Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü harita Dairesi Başkanlığında görevlendirilmek üzere KPSS Şartı Aramaksızın personel alımı yapılacağı belirtildi. Bu yönde Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü adaylara sözlü sınav yapacak ve sınav sonucunda 1 kişilik boşta bulunan Pilot kadrosuna alım yapacaktır.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü adaylardan 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki A bendinde bulunan 1,4,5,6,7 ve 8. maddelerindeki şartları taşımak, Herhangi bir kamu kurumu veya kamu kuruluşundan çalışıyor olmamak, Sağlık açısından görevini yapmasına engel olabilecek vücut veya akıl hastalığı bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak gibi nitelikler aranmaktadır.

Özel olarak ise adaylardan, Erkek adayların askerlik ile ilgis bulunmamaki Ülke genelinde çalışmasına, Ulusal ve uluslarası yapılacak tüm uçuşlarda görevlendirilmeyi kabul etmek, verilen görevle ilgili her daim çalışmayı kabul etmek, Kurumda göreve başladıktan sonra 3 yıl süre zarfında sözleşmeyi tek taraflı olarak feshetmemek,TSK veya hava uçuş eğitim kurumlarından pilot lisans ve sertifikasına sahip olmak, SHGM SHY-1 uyarınca alınmış "Uçuş Ekibi Lisansı" na sahip olmak,Başvuru tarihi itibariyle geçerli minimum CPL(A) / IR (A) lisansı ve çift motor IR lisansına sahip olmak ve ayrıca ATPL teori sınavlarını geçtiğine dair belgesi olmak, en az 1000 saat uçuşu bulunmak ve bu uçuşların Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü kurallarına göre düzenlenmiş "Pilot Uçuş Kayıt Defterinden" belgelemek, ) Başvuru tarihi itibarı ile ICAO EK-1 / SHT-MED’e göre 1.Sınıf sağlık sertifikasına (OML kısıtlaması bulunmayan) sahip olmak gibi özel nitelikler aranacak.

BAŞVURULAR:

Başvuru yapacak adaylar başvurularına 03 Aralık 2018 tarihi itibari ile başlayabilir ve en geç 07 Aralık 2018 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Bu yönde adaylar başvurularını, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Personel Dairesi Başkanlığına istenen belgeler ile birlikte şahsen başvuru yapmaları gerekmektedir. İlan hakkında daha detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

ADAYLARDAN İSTENEN BELGELER:

Adayların başvurularını gerçekleştirebilmeleri için, Kimlik belgesi, 2 adet vesikalık fotoğraf, Eğitim durumuna ait diploma/mezuniyet belgesinin aslı veya noter tasdikli sureti, Özel şartlar ve sağlık şartlarında belirtilen belgeler, Ekte sunulan “Sözleşmeli Pilot Nitelikleri” başlıklı form 2 nüsha olarak doldurulacak olup, bir tanesi müracaat edilen birime teslim edilecek, diğer nüshası sözlü sınav esnasında adayların yanında bulundurulacaktır.

Başvuru şartlarını taşıyan ve sözlü sınava katılacak olan adaylar için sınav yeri ve saati Tağu ve Kadastro Genel Müdürlüğü resmi internet sitesi olan www.tkgm.gov.tr internet adresinde ilan edilecek,

Ayrıca diğer personel alım haberlerinden haberdar olmak için İşin Olsa Mobil uygulamasını telefonunuza indirerek anlık olarak bildirim alabilirsiniz.

Facebook Grubumuz İçin Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim