2020 yılında uzaktan çalışmak isteyenlerin sayısı hızla artış gösterdi. Adaylar gerek Coworking ile gerek evlerinden istedikleri ortamlardan uzaktan çalışma imkanı aramaktalar. Peki uzaktan çalışacak personel alımı yapan firmalar neler? Şuan onlarca firma bulunuyor. Bu firmaların büyük bir çoğunlu bilişim üzerine alımlar olsa da işte tüm uzaktan personel alımı ilanı açıklayan ve başvuru alan firmalara ait detayları;

Pek çok ülkede ofis ortamı yerine bulundukları evlerden internet üzerinden tam zamanlı olarak çalışmaya dönüşler hızlandı. Ülkemizde yasal mevzuat açısından 4857 sayılı iş kanununda uzaktan çalışma ile ilgili 14. maddede bu tanım düzenlenmiştir. İşveren ile işçinin iş görme edimini teknolojik cihazlarla sağlaması ve edimi işyeri dışında yerine getirmesi mümkün hale geldi. İşveren ile çalışan arasında uzaktan çalışma sözleşmesinde bazı hususlar yer alması gerekiyor. Bunlardan bazıları yapılacak işin tanımı, işin yapılma şekli, işin süresi, işin yapılacağı yer belirlenen ücret ödeme şekli ve diğer genel öze özel hükümler sözleşmede açık olarak belirtilmek zorundadır. Diğer yandan uzaktan çalışmak isteyenler için hangi firmalar iş ilanları açıklıyor.

UZAKTAN ÇALIŞAN PERSONEL ALAN FİRMALAR;

Wordpres Türk bilişim şirketlerinden Yurdum Yazılım, Countly, HipolabsPicus Security, Hipolabs, Radity, Hipolabs, Bulut yazılım sadece bunlardan bir kaçıdır. Dünya genelindeki şirketler ise şu şekilde: Crossover, Gitlab, DigitalOcean, Logsign, Red Hat, Trello (Atlassian), İş görüşmesinde doğrudan işe odaklı olan ve ofiste bulunmak zorunluğı olmayan çalışma modeli pek çok çalışanın dikkatini çekiyor. Wordpress 230 çalışanı dünyanın farklı ülkelerinde ve aynı ortamda bulunmadan takım halinde çalışabiliyorlar. İnternet ortamında her dört siteden birinin sahip olduğu alt yapıyı sunan şirket WordPress'te uzaktan çalışma modeli uygulanmaya devam ediyor. Şirket çalışanlarının çıkarttığı kitap olan "The Years Wıthouts Pants" bu konu üzerinde ayrıntılı olarak nasıl başarılı olabildiklerini aktarmaktadır.

İŞİN OLSA