Kahve devleri arasında yer almakta olan Starbucks firması kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere personel alımı yapacak. Yıl içerisinde her ülkede personel alımı yapmakta olan ünlü kahve firması bu sefer bir ilke imza atacak. Bilindiği gibi geçtiğimiz gün Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Trump mülteciler hakkında açıklama yapmıştı. Bu açıklamanın ardından ABD'li kahve firması Starbucks harekete geçti ve 75 farklı ülkede bulunmakta olan şubelerinde ve üretim merkezlerinde istihdam etmek üzere toplam 10 bin mülteci personel alımı yapacak. Alımlar sadece mülteciler arasında yapılacak olup söz konusu personel adayının bulunduğu ülkeye sığınmış olarak gelmiş olması gerekmektedir.

Starbucks'dan Mülteci Açıklaması

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Trump'un mülteci açıklamasının ardından harekete geçen Starbucks'dan açıklama geldi. Starbucks'ın CEO'su Howard Schultz savaştan, zulüm'den ve karışıklıktan kaçarak bayilerinin bulunmuş oldukları ülkelere sığınan mültecilere iş imkanı sağlayacaklarını duyurdu.

Önümüzde ki beş yıl içerisinde 75 farklı ülkede bulunan şubeleri için toplam 10 bin mülteci alımı yapacaklarını belirten Starbucks CEO'su Howard Schultz mülteciler için sevindirici bir haber yayımlamış oldu. Önümüzde ki aylar içerisinde tüm Starbuck bayileri için uygun pozisyonların tespit edilmesi ve buralarda istihdam etmek için ilk mülteci personel alımlarının başlaması beklenmektedir. Ülkemiz'de de Starbucks'un çok sayıda mülteci alımı yapması bekleniyor.
Editör: TE Bilisim