Yeni ilanlar yayımlanmaya devam ediyor. Duyurular Devlet Personel Başkanlığı tarafından yapılmakta olup, Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesinde bulunan personel eksikliği için farklı kadro ve niteliklerde sözleşmeli olarak personel alımı gerçekleştirecek. İlana göre, Sosyal Güvenlik Kurumu, Kamu Personeli Seçme Sınavı puan durumuna göre alım yapacak. Adaylar belirtilen nitelikleri taşımaları dahilinde Sınava katılaraklar. Sınavdan başarılı olanlar ise boş pozisyonlara yerleşecekleridr.

ALIM KADROLARI NELERDİR?

Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesine farklı kadrolardan toplamda 31 sözleşmeli personel alımı gerçekleştirecek. Buna göre, Sosyal Güvenlik Kurumu ( SGK ) bünyesine, 15 programcı, 8 Çözümleyici ve 8 Sözleşmeli Bilişim Uzmanı alacaktır.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Sosyal Güvenlik Kurumu sözleşmeli personel alım ilanına başvuru yapacak adaylardan, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımaları, Sosyal Güvenlik Kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, Fakültelerin ilgili bölümlerinden mezun olmuş olmak, Yurtiçi veya yurtdışında İngilizce dilinde öğretim yapan üniversitelerden lisans düzeyinde mezun olmak veya yurtiçinde lisans düzeyinde öğrenim gördükten sonra ana dili İngilizce olan ülkelerde İngilizce dilinde yüksek lisans veya doktora yapmış olmak nitelikleri aranacaktır.

Ayrıca Sözleimeli Bilişim Uzmanı ilanı ve Çözümleyici ve Programcı ilanları farklı şekilde yayımlanmış olup her iki ilan için de adaylardan aranan özel nitelikler farklıdır. Buan göre Sözleşmeli Programcı ve Çözümleyici adaylarından 2016 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 60 puan almış olmaları aranacaktır.

Sözleşmeli Bilişim Uzmanı ilanında ise adaylara Kamu personeli Seçme Sınavı şartı belirtmilmemiştir.

BAŞVURULAR:

Başvuru yapacak adaylar başvurularına, ilanın yayımlanması ile birlikte başlayabilirler. Buna göre başvurular en geç 08 Şubat 2018 tarihine kadar yapılması şarttır. Başvurular ilanların tam metinlerinde belirtilen başvuru formu sayesinde ve çözgeçmiş ile birlikte ve diğer belgeler ile birlikte son başvuru gününe kadar Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı Ziyabey Cad.No:6 Balgat/ANKARA adresine teslim edilmesi gerekmektedir. Bunun dışında yapılacak başvurular kesinlikle kabul edilmeyecektir. İlanların tam metinlerine aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz.

Sözleşmeli Bilişim Uzmanı İlanı

Sözleşmeli Programcı ve Çözümleyici İlanı

Editör: TE Bilisim