Sosyal Güvenlik Kurumu perosnel alımı için geçtiğimiz günlerde ilan yayımlamıştı. Yayımlanan ilana göre SGK bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 45 kişilik boşluk ile ilan yayımlamıştı. Söz konusu ilan ile KPSS siz Personel Alımı yapılacak. Farklı kadrolar için yapılacak alımlarda adayların bilmesi gereken bilgileri paylaşacağız

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

SGK personel alımı için başvurular ilanın yayımlanması ile birlikte başlamıştı. En geç 13 Ağustos 2021 tarihine kadar yapılacak başvurular için adaylar başvuru şartlarını taşımaları durumunda başvuru yapabilecek.

İLAN DETAYLARI:

Sosyal Güvenlik Kurumu Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü Kayıt Dışı istihdamla mücadele daie başkanlığı sözleşmeli personel seçme sınavı ile personel alımı yapılacak. Bu yönde Söz konusu proje “Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu” çerçevesinde yürütülecektir.

ALIM KADROLARI:

SGK üç farklı kadro için personel alacak. Alımlar ise farklı şehirlerde gerçekleştirilecek olup kadro dağılımı şöyledir;

GENEL ŞARTLAR:

  • Arşiv araştırması açısından engeli bulunmamak,
  • Kamu haklarından mahrum olmamak,
  • Erkek adaylar için askerliğini tamamlamış veya askerlikten muaf olmak
  • Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek hastalığı ve/veya engeli bulunmamak,
  • Yurt içi/yurt dışı seyahat engeli bulunmamak,
  • SGK’nın daha önce yürütmüş olduğu projelerde çalışıp işten çıkarılmamış olmak,

BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Değerlendirmenin ilk aşamasında adayların istenilen belgeleri eksiksiz ve zamanında teslim edip etmedikleri kontrol edilecektir. Bu aşamada istenilen belgeleri eksik gönderen veya belgeleri aşağıda belirtilen son başvuru tarihinden sonra teslim eden adaylar elenecektir. Posta ile yapılan başvurularda postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır.

İkinci aşamada adaylarda aranan asgari nitelikler ve tercih nedeni olan nitelikler, adayların özgeçmişleri ve başvuruda sunulan belgeler üzerinden değerlendirilecektir. Bu değerlendirmede ücretli ve ücretsiz stajlar iş deneyimi olarak sayılmayacaktır. Genel nitelikler veya mesleki deneyim ve nitelikler için yukarıda belirtilen asgari koşulları sağlayamayan adaylar elenecektir. Asgari koşulları sağlayan adaylar 70 (yetmiş) puan almış olacaktır. Asgari koşulları sağlayan adaylara yönelik değerlendirmede, tercih nedeni olan niteliklere ilişkin her bir kriter kendi içinde puanlanarak adaylar toplam 30 (otuz) tam puan üzerinden değerlendirilecek ve adayın ön değerlendirme aşamasındaki notu elde edilecektir.

Sözlü sınav ANKARA’ da yapılacaktır. Sözlü sınava katılmaya hak kazanan adayların listesi ile sınavların yapılacağı yer ve tarihler www.sgk.gov.tr adresinde ilan edilecek olup adaylara ayrıca bir bildirimde bulunulmayacaktır.

Editör: TE Bilisim