Türkiye İş Kurumu Personel alımı ilanlarını yayımlamaya devam ediyor. Ülkemizde bulunan Koronarivüs nedeni ile birçok işletme ve kuruluş çalışmıyorken marketler halkın ihtiyaçlarını karşılamak üzere mecbur hizmet vermeye devam edyor. Ülkemizde olan COVİD-19 sebebi ile yüzbinlerce kişi işsiz kaldı ve Marketlerin ilanları ön plana çıktı. Geçtiğimiz haftalarda 5 binin üzerinde personel alımı yapan marketler Nisan ayı personel alımlarına devam ediyorlar. Bu yönde BİM, A101, Migros ve ŞOK yüzlerce boş kişilik kadro ile alım yapacaklar.Peki alım yapılacak kadrolar nedir? Adaylardan aranan şartlar nedir?

HANGİ KADROLARDA PERSONEL ALIMI YAPILACAK?

Türkiye geneli en çok marketler zincirleri olan ŞOK, BİM, A101, Migros bünyelerine, Beden İşçisi, Perakende Satış Elemanı, Forklift Operatörü, Market Elemanı, Reyon Görevlisi, Satış Danışmanı / Uzmanı, Depo İşçisi (Elleçleme), Kasiyer gibi kadrolarda personel alımı yapılacak.

ŞOK MARKET ALIM İLANLARI:

BİM BİRLEŞİK MAĞAZALAR ANONİM ŞİRKETİ PERSONEL ALIM İLANLARI:

MİGROS PERSONEL ALIM İLANLARI:

A101 PERSONEL ALIMLARI:

ADAYLARDAN ARANAN BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

BİM Personel Alımı, ŞOK Personel Alımı, A101 Personel Alımı ve Migros Personel alımı için adaylardan, Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından Mahrum Olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, En az İlkokul Mezunu olmak, Askerliğini yapmış veya aaskerlik ile ilgisi olmamak, Alım pozisyonunda göre meslek bilgisi sahip olmak gibi nitelikler aranacak. Tecrübeli olmak ise tercih sebebidir!

BAŞVURULAR ONLİNE YAPILACAK!

Türkiye geneli marketlerin ilanlarına personel alımı başvuruları Türkiye İş Kurumu aracılığı ile Online olarak yapılacaktır. Tek yapmanız gereken İŞKUR İş Başvurusu adresine giriş yaparak marlet isimlerini yazmak ve ilanlara başvuru yapmaktır. İşte Adım Adım marketlere başvuru yöntemi.

1. ADIM: https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx Adresine giriş yaparak İŞKUR üyeliğiniz ile sisteme giriş yapıını. Sonrasında İş İlanları ekranına geliniz.

2. ADIM: İlgili açılan ekranda " İş Yeri Ünvanı " kısmına markerlerin arını yazarak Ara botonuna basarak ilanların detaylarına giriş yapabilir ve başvuru yapabilirsiniz.

3.ADIM: Marketlerin İŞKUR Üzerindeki isimleri şöyledir.

BİM: BİM BİRLEŞİK MAĞAZALAR ANONİM ŞİRKETİ

ŞOK: ŞOK MARKETLER TİCARET A.Ş.

MİGROS: MİGROS TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

A101: YENİ MAĞAZACILIK A.Ş. (A101 MAĞAZASI)

Editör: TE Bilisim