Dünya genelinde faaliyetlerini sürdüren Shell akaryakıt firmasının kadın personel istihdamında önemli bir sözü verdi. Buna göre 2023 yılına kadar 5 bin kadın personel alımı yapılacağı açıklandı. Her eğitim düzeyinde 3 yıl içerisinde 5 bin personel alımı farklı eğitim düzeylerinde olacak. Hangi kadrolarda istihdamlar sürüyor işte detaylar.

SHELL'İN 5 BİN KADIN İSTİHDAMI SÖZÜ;

Erkek ve kadın adayların başvuru yapacağı kadrolar arasında 10 farklı branş bulunuyor. Bunlardan bazıları; operasyon mühendisi, scheduler-contract, schedulüng support contracor, senior buyer, scheduling admin contractor, mağaza satış görevlisi, market personeli, ön saha satış elemanı alımı olacak. Diğer bir kadroda ise; Shell'de kadın enerjisi alımı olacak.

Enerji ve Tabii Kaynakları Bakanlığı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İŞKUR arasındaki iş birliği kapsamında kadınların iş gücüne katılımın arttırılması amacı ile aynı zamanda kadınların sosyal, ekonomik ve cinsiyet eşitliğini sağlanması amacı ile Shell'de kadın enerjisi projesi başlatıldı.

Shell ve Turcas Petrol A.Ş. olarak Cumhuriyetin 100. yılının kutlanacağı 2023 yılına kadar 5 bin kadına istihdam sözü verdi. Bu anlamda 2020 yılı Mart ayına kadar ne kadar kadın personel alımı gerçekleştirildiği hakkında bir açıklama yapılmazken, halen bu kadrolara başvurular devam etmekte. Kadın personel alımı kadroları ise şu şekilde olacak.

KADIN PERSONEL ALIMI;

Ülke genelinde 1000'i geçen şubelerde görevlendirilecek olan personeller, ön saha satış elemanı, market satış elemanı, vardiya amiri, temizlik görevlisi, muhasebe elemanı, idari işler uzmanı, istasyon yöneticisi, idari işler uzmanı kadrolarında olacak. Shell’in açıklamasında İşkur hizmet birimlerinden başvuru yapmaları istenildi.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK? Adaylar başvurularının nasıl ypılacağına dair detayarı https://www.shell.com.tr/sustainability/communities/shell-de-kadin-enerjisi.html adresi üzerinden öğrenebilirler.

Editör: TE Bilisim