Sosyal Güvenlik Kurumu yeni bir ilan yayımladı. İŞKUR aracılığı ile yayımlanmış olan ilana göre Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak üzere farklı alanlarda personel ve niteliklerde personel alımı yapacağını belirtti. Alımlar, Eski Hükümlü veya TMY (Terorle Mücadelede Yaralanan) kapsamında ve engelli olan adayları kapsayacak.

HANGİ POZİSYONLARDA PERSONEL ALINACAK?

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Kamu Grubu olarak, 2 Sıhhi Tesisatçı, 1 Kaynakçı (Oksijen Ve Elektrik), 1 Marangoz , 3 Elektrikçi (Genel)  , 2 Mobilya Döşeme İşçisi , 2 Bahçıvan, 3 Aşçı, 5 Temizlik Görevlisi, Engelli olarak 20 Temizlik Görevlisi, 2 Elektrikçi (Genel), 1 Kaynakçı (Oksijen Ve Elektrik), 10 Temizlik Görevlisi, 1 Sıhhi Tesisatçı, 1 Marangoz ve 2 Terzi olmak üzere toplamda 19 Eski Hükümlü veya TMY ve 37 Engelli personel olmak üzere toplamda 55 personel alımı yapacak.

Ayrıca yayımlanmış bir diğer ilana göre de, Kocaeli Sosyal Güvenlik İl Kurumu İl Müdürlüğü 3 Engelli Telefon Santral Operatörü  ve 1 Normal Temizlik görevlisi alacak. Bu bağlamda SGK toplamda 59 kişi alacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

  • Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak,.
  • 18 yaşını tamamlamış olmak.
  • Affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.
  • Özel kanun veya diğer mevzuatında yer alan şartları taşımak.
  • Kamusal hakları kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak.
  • Yapılacak Güvenlik Soruşturması ve/veya Arşiv Araştırması olumlu sonuçlanmak.
  • Askerlik ile ilişiği olmamak (yapmış olmak, tecilli veya muaf olmak).
  • Her aday, Türkiye İş Kurumunda (İŞKUR) yayımlanan listede belirtilen bir işyeri ve bir meslek koluna başvuru yapabilecektir.
  • Adayların, başvurunun son günü itibarıyla duyurumuz ve ekinde yer alan tabloda meslek kollarına uygun olarak talep edilen öğrenim durumu ve özel şartlara haiz olmak.
  • Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almaması gerekmektedir.
  • Eski hükümlüler için ilan edilen kadroya başvuran adaylar durumunu gösterir rapora sahip olmaları gereklidir.
  • Engelliler için ilan edilen kadroya başvuran adaylar Durumlarını ilgili mevzuatına göre yetkili sağlık kuruluşlarından alınan engelliler için sağlık kurulu raporuyla belgelendirmeleri gerekmektedir.

BAŞVURULAR BAŞLADI:

Sosyal Güvenlik Kurumu personel alımı başvuruları 16 temmuz ilanın yayımlanması ile birlikte başvurular başladı. Adaylara başvuru için 5 gün verilmiş olup en geç 22 temmuz 2019 tarihine kadar başvuruların yapılması gereklidir.

NASIL BAŞVURU YAPILACAK?

Adaylar başvurularını https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx adresine giriş yaparak İşyeri Ünvanı kısmına SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI yazılarak ilgili ilanlara ulaşılabilir. başvurularını İŞKUR üyelik bilgileriniz ile yapabilirsiniz.

Kura Çekimi Yapılacak?

Ekli listede kayıtlı meslek kolları için Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından gönderilen ve talep şartlarına uyan başvuru sahiplerinin tamamının yer aldığı listeler esas alınmak suretiyle açık iş ilanı sayısının 4 (Dört) katı kadar asıl ve aynı sayıda yedek aday için noter huzurunda kura çekimi yapılacaktır. Kura çekimi sonucunda belirlenen 4 (Dört) katı kadar asıl aday sözlü sınava tabi tutulacaktır.

Kura çekim yeri, tarihleri ve belirlenen adaylar daha sonra Sosyal Güvenlik Kurumu(www.sgk.gov.tr) internet sitesinde ilan edilecek olup, adaylara ayrıca yazılı tebligat yapılmayacaktır.

Editör: TE Bilisim