Ülkemizde farklı branş ve alanlardan birçok öğretmen Milli Eğitim Bakanlığından atama beklemekte olup konu ile ilgili açıklamalar Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’tan art arda gelmiş bulunuyor. Selçuk tarafından yapılan açıklamalarda Şubat 2020’de bir atamanın olmasının muhtemel olduğu fakat sayının ise henüz netleşmediği açıklandı. İlgili açıklamalar ile ilgili detaylar ise haberimizin devamında yer alıyor.

2020 Öğretmen Ataması Ne Zaman Olacak?

Atamam bekleyen birçok öğretmen adayını gözü kulağı Milli Eğitim Bakanlığında gelecek olan açıklamaya kilitlenmiş durumda. 2020’de ne zaman öğretmen ataması yapılacağı ve sayısının ne olacağına dair açıklama ise Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’tan geldi. CNN Türk’te yer alan programa katılan Selçuk atamaların Şubat 2020’de yapılacağını ifade etti. Satısının ise henüz net olmadığını ve çalışmaların sürdüğü ifade edildi. Özellikle açıklama sonrasında yüzlerce öğretmenin meraklı bekleyişleri de bir nebze azalmış oldu. Fakat takvimin açıklanmaması ve sayının belli olmaması ise adayları üzdü.

Selçuk’un Açıklaması

Selçuk birçok öğretmen adayının merakla beklediği Şubat 2020 ataması ile ilgili olarak "Bizim öğretmen adaylarımız adına daha çok imkan, fırsat sağlamak gibi bir sorumluluğumuz var. Bu konuda da bütün gayretlerimizi sürdürüyoruz şu anda da çalışmalar neticelenmediği için bir rakam vermem mümkün değil” açıklamalarında bulundu. Bunun yanı sıra atama takviminin de henüz belirlenmediğini ve çalışmaların devam ettiğini vurguladı.

Editör: TE Bilisim