Firmaların hızla çoğalması ve görüşmelerin daha da artışta gitmesi sonucu özel ve devlet kurumlarının sekreter ihtiyacı iyice artmış durumdadır. Bundan önceki yılları incelediğimizde sekreter alanında pek alım bulunmamaktadır ancak şuanda pek çok devlet kurumu merkezi atama ile kendi bünyesinde istihdam etmek üzere bay / bayan personel alımı yaptığı gibi özel sektörde de pek çok firma personel alımı gerçekleştirmektedir.

Peki 2016 yılının ilk ataması olacak olan 2016/1 Kamu Personeli Seçme Sınavı Merkezi Atama sonucunda hangi devlet kurumları sekreter pozisyonunda istihdam etmek üzere personel alımı gerçekleştirecek

Hangi Kurumlar Devlet Sekreter Alımı Yapacak

2016/1 Merkezi Atama kapsamında sekreter alımı yapacak kurumlar

Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu Genel Müdürlüğü, Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Bozok Üniversitesi, Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü, Kilis 7 Aralık Üniversitesi, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, Düzce Üniversitesi, Bayburt Üniversitesi, İstanbul Medeniyet Üniversitesi , Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK), Hakkari Üniversitesi, Abant İzzet Baysal Üniversitesi.

Yukarıda adı geçen üniversitelerin tamamı kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere çok sayıda sekreter alımı gerçekleştirecek.
Adayların bu kadrolara başvurması için 3179 nitelik koduna sahip olması gerekmekte olup başvuruları 22 Haziran 2016 tarihi ile ÖSYM üzerinden yapması ve 15 liralık onay ücretini de ödemesi gerekmektedir.
Editör: TE Bilisim