Sağlık Bakanlığı bünyesine personel alımlarının sağlık personeli ve insan kaynakları personeli kadrolarına yönelik olarak yapılması bekleniyor. Geçtiğimiz günlerde vurgulanan 12 bin sağlık personeli alımının şehir hastanelerine yapılması bekleniyor. Yapılan açıklamada şehir hastanelerine 12 bin personel alımı yapılacağı aktarılmış ancak henüz net bir tarih bilgisine yer verilmemişti. Bu konuyla alakalı olarak adayların şehir hastanelerine personel alımı ne zaman yapılacak soruları sosyal medyada yer almaya başladı. Yapılmayan tarih açıklamasıyla alakalı olarak da geçtiğimiz günlerde aslında Sağlık Bakanı tarafından önemli bir açıklamaya daha yer verildi ve bu açıklamanın bahsi geçen 12 bin şehir hastanelerine personel alımı süreciyle alakalı olabileceğini söylemek mümkün. Gündemde yeteri kadar yer bulmayan bu açıklamaya değinmek, bilinmesi gerekenleri aktarmak üzere haberimizde yer veriyoruz.

BAKANDAN AÇIKLAMA GELDİ, SAĞLIK PERSONELİ VE İNSAN KAYNAKLARI KADROLARINA ALIM YAPABİLİR

Bakan Fahrettin Koca tarafından yapılan açıklamada, Sağlık Bakanlığı bünyesine personel alım ihtiyaçlarının hızlı bir şekilde çözüleceği, mevcut personel ihtiyaçlarının karşılanacağı ifadeleri kullanıldı. Bilindiği üzere de Ankara Bilkent Şehir hastanesi hasta kabulüne başladı. Burada hasta kabulünün alınmaya başlamasıyla beraber, personel ihtiyaçları doğdu ve tam anlamıyla diğer hastanelerin de taşınmasıyla beraber; personel ihtiyacının daha da artması bekleniyor. Kaynaklanan ihtiyaç nedeniyle de yakın zaman içerisinde ilan yayımlanacağını söylemek mümkün oluyordu ki zaten Bakan Fahrettin Koca' nın da bu konuda net açıklaması, alımların hızlı şekilde yapılacağı yönündeydi.

SAĞLIK BAKANLIĞI ŞEHİR HASTANELERİNE 12 BİN PERSONEL ALIMI HANGİ KADROLARA YÖNELİK OLARAK YAPILACAK?

Şehir hastanelerine 12 bin personel alımı süreci için hem sağlık personeli, hem de diğer memurluk kadrolarından alımların yapılması beklenmektedir. Bu noktada doktor, hemşire, teknisyenler, temizlik görevlileri, veri giriş operatörleri, danışma memurları, güvenlik görevlisi, tesisatçı, kaynakçı, elektrikçi, kaloriferci, aşçı gibi kadrolar üzerinden alımların yapılması gündeme gelebilir. Sağlık Bakanlığı personel alımıyla alakalı önemli bir gelişme yaşandığında ve ilan yayımlandığında bildirim almak için İşin Olsa mobil uygulamalarımızı indirmeyi unutmayınız.

İOS > TIKLAYINIZ

ANDROİD> TIKLAYINIZ