Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından verilen destekler ile yapılan projenin tamamlanmasının ardından bölgede 4500 kişi istihdam edilecek. Bingöl'ün Küçük Sanayi Sitesi yapımı için 500 dükkan, küçük esnaflara hitap edebilecek. Bingöl ilinin Sanayi alanında önemli hizmetler sunacak bir yapıya kavuşuyor.

Sanayii ve Teknoloji Bakanlığı tarafından verilen kredi desteği sayesinde yeni sanayi sitesi kurulması için talep toplama işlemleri başlatıldığı açıklandı. Yapılan açıklamalara göre kısa bir süre içerisinde 501 üyeye ulaştırdığı ve bu sebeple hemen bir yer temini konusunda çalışmalara başlaması ile uygun krediler ve arazinin temini sağlandığı açıklandı.

Proje, Bingöl ile Muş karayolunun 11. kilometresinde inşa ediliyor. 2008 yılında başlatılan çalışmalar uygun kredi ile devam edebildi. Bu projede verilen desteklerin ölçüsüde belli oldu. 2 yıl boyunca geri ödemesiz 13 yıl geri ödemeli yüzde 30'u katılımlı ile yüzde 72 kredi desteği ile 280 milyon keşif bedeli ödenecek. Sanayii projesinin ise 2022 yılında tamamlanması bekleniyor.

4500 PERSONEL İSTİHDAMI OLACAK!

Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Murat Kılıç yaptığı açıklamalarda bölgenin istihdamına önemli katkılar sağlayacağını ifade etti. Yaklaşık 4500 kişiyi istihdam edileceği ifade edildi. Personel alımlarının sadece bölgeden değil  yurt dışına da açılmayı ifade etti ettiklerini açıklandı. Proje tamamen bittiğinde 4500 kişi personel alımı yapılabileceği ifade edildi Bingöl iline de önemli bir katkısı olacak projenin desteğini esirgemeyen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve kurum yetkililerine teşekkürlerini sundu.