Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı olan Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı ( BAKKA ) bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak üzere farklı kadrolarda ve niteliklerde personel alımı yapılacak. Yayımlanan ilana göre alımlar KPSS puanı ile veya KPSS Siz Memur Alımı olacak. KPSS siz memur alımı için alımlar 1 İç Denetçi ve 6 Uzman Alımı yapılacak.

KPSS'li KPSS Siz Memur Alımı Yapılacak?

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı alımını yapacağı uzman personel ve iç denetçi alımı için adaylardan bazı nitelikler aranıyor. Bu kapsamda İç Denetçi ve Uzman alımı için personel alımları KPSS puanı ile yapıldığı gibi tecrübe ile de alım yapılmaktadır. KPSS Puanı ile başvuru yapacak Uzman kadrosundaki adaylar için 2019 veya 2020 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavından (KPSS) mezun oldukları öğrenim dalları itibarıyla aşağıda 3‘üncü maddede yer alan tabloda belirtilen puan türlerinden asgari 80 puan almış olmaları gerekmektedir.

İç Denetçi kadrosuna memur alımı için ise adaylardan KPSS şartı aranmıyor.

Genel Başvuru Şartları Nedir?

a) Türk vatandaşı olmak,

b) Kamu haklarından mahrum bulunmamak,

c) Affa uğramış olsalar bile Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla, zimmet, ihtilas, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyet kırıcı suçtan veya istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç kaçakçılık, resmî ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, Devlet sırlarını açığa vurma suçlarından dolayı hükümlü bulunmamak,

ç) Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması yapılmış olmak,

d) Görevin devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak,

e) Erkek adaylar için askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmişse muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelemiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak,

Başvurular Ne Zaman?

BAKKA memur alımı başvuruları 16 Kasım 2020 tarihi itibari ile başlayacak olup en geç 30 Kasım 2020 tarihine kadar yapılacaktır. Bu yönde adaylar başvurularını sadece ajanssinavbasvuru.sanayi.gov.tr internet adresinde bulunan Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Sınav Başvuru bağlantısından yapılacaktır.

İLANIN TAM METNİ