İçişleri Bakanlığı bünyesine bağlı bulunmakta olan Sahil Güvenlik Komutanlığı 4 farklı sınıf için askeri personel alımı gerçekleştireceğini resmi internet sitesi aracılığı ile duyurmuştu. Buna göre Sahil Güvenlik Komutanlığı 4 farklı sınıfa toplam 55 subay alımı yapıyor.

Sahil Güvenlik Komutanlığının resmi internet sitesi aracılığı ile yapılan duyuru da sınıflar belirtilirken adayların 24 Nisan 2017 tarihine kadar başvuru yapması gerektiği de belirtildi. Buna göre 55 kişilik subay alımına başvurular sürüyor. Peki kimler başvuru yapabilir başvuru yapacak olan adayların sahip olması gerektiği nitelikler nelerdir.

HANGİ SINIFLARA ALIM YAPILIYOR

Sahil Güvenlik Komutanlığı 55 kişilik subay alımı yapıyor. Peki hangi sınıflar için subay alımı yapılıyor.
Sahil Güvenlik Güverte - 25 Subay
Sahil Güvenlik Makine - 15 Subay
Mühendis - 5 Subay
Pilot - 10 Subay
Yukarıda belirtilen sınıflar için toplam 55 kişilik subay alımı yapılıyor.

ARANAN ŞARTLAR

Sahil Güvenlik Komutanlığı 55 kişilik subay alımına başvuru yapacak olan adaylardan aranan şartlar nelerdir?
Güverte ve Makine sınıfları için toplam 40 kişilik subay alımı yapılmakta olup bu alımlar için ALES ya da KPSS şartı bulunmuyor ancak mühendis ve pilot sınıfları için alınacak 15 subay için KPSS P3 puan türünden 70 ve üzeri, 2014, 2015, 2016 ALES sınavlarından birinden ise 55 almış olması gerekiyor şartı ve lisans mezunları için 1 Ocak 1990 ve sonrasında doğmuş olmak, lisansüstü öğrenimi bitirenler için de 1 Ocak 1985 yaş şartları da bulunmaktadır.

BAŞVURULAR

Sahip Güvenlik Komutanlığı 55 subay alımına başvuru yapacak olan subay adaylarının 24 Nisan 2017 tarihine kadar müracaat etmesi gerekmekte olup başvurular için adayların aşağıda ki linki takip etmesi gerekiyor.

BAŞVURU KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ
SUBAY MAAŞLARI İÇİN TIKLAYINIZ
ASKERİ İLANLAR İÇİN TIKLAYINIZ
Editör: TE Bilisim