Az Önce Resmi Gazete'de yayımlanmış olan ilana göre Sağlık Bakanlığına personel alımı yapılacak. Malüm Koronavirüs sebebi ile Devlet ve şehir Hastanelerine görevlendirmek üzere kamu personeli alımı yapılacak. Bugün haberini yaptığımız ilan için Cumhurbaşkanlığı kararına göre sağlık teknik personeli alımı yapılacak.

İLAN DETAYLARI NEDİR?

20 Mart 2020 tarihi itibari ile Resmi Gazete'nin 31074 sayılı gazete'ye göre Sağlık Bakanlığına personel alımı yapılacak. Bu kapsamda alımlar, Temizlik Hizmetleri, Güvenlik Görevlisi ve Koruma Hizmetleri perosneli ile Bakım ve Onarım hizmetleri sınıfında personel alımı yapılacak. Bu kapsamda resmi gazete'de karar yayımlandı.

CUMHURBAŞKANLIĞI KARAR YAYIMLADI!

Resmi Gazetede 2271 sayılı karara göre, Ekli" Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik"in yürürlüğe konulmasına karar verilmiştir. şeklinde karar yayımlandı.

KAMU KURUM VE KURULUŞLARINA İŞÇİ ALINMASINDA UYGULANACAK USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 - 29/06/2009 tarihli ve 2009/15188 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğe aşağıdaki geçici madde eklenmştir.

GEÇİCİ MADDE 5- 2020 yılı içerisinde Sağlık Bakanlığında İstihdam edilmek üzere temizlik hizmetleri, güvenlik ve koruma hizmetleri ile akım ve onarım hizmtleri için alınacak işçiler, sınava tabi tutulmaksızın doğrudan noter kurasıyla belirnelebilir. Bu durumda, öncelikler de dahil olmak üzere talep şartlarına tüm başvuru sahipleri arasında açık iş sayısı kadar asıl ve asıl sayı kadar da yedek aday doğrudan kurayla belirlenir. Sağlık Bakanlığında yapılacak değerlendirmeler neticesinde, asıl adaylardan gerekli şartları taşımaların yerine sırası ile aranan şartları haiz yedek adaylardan işe alınır."

MADDE 2 - Bu yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3- Bu yönetmelik hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür.

ALIMLAR NASIL YAPILACAK!

Sağlık Bakanlığına yapılacak işçi alımlar İŞKUR aracılığı ile yapılackatır. Bakanlık yapılacak inceleme doğrultusunda önümüzdeki hafta söz konusu Sağlık Bakanlığı işçi alımı ilanını yayımlayabilir.

İLAN YAYIMLANDIĞINDA ANINDA HABERDAR OLMAK İÇİN BURAYA TIKLA