Koronavirüs ile mücadele kapsamında Samsun ilinde bir toplantı gerçekleştiren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca toplantı sonrasında bazı açıklamalar yaptı. Açıklamasında koronavirüs covid-19'un etkilerine yönelik olarak alınan tedbirlerin arttırılıp arttırılmayacağı da ifade edildi. Bölgede Sinop, Ordu, Çorum Amasya illerindeki vakalarda gelinen son noktayı gözden geçirdiklerini aktaran Bakan Koca, Son bir haftada vakalarda yüzde 30 oranında düşüş olduğunu aktardı. 

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI NE ZAMAN;

Son dönemde Türkiye genelinde açılan kamu hastanelerine personel alımı müjdesi geldi. İlanlar için önümüzdeki 1-2 hafta içerisinde açıklama yapılacak. Ne kadar sağlık personeli alımı olacağı ve kadrolarının neler olacağı da ilan ile birlikte belli olacağı açıklandı. Bakan Koca basın mensuplarının perosnel alımı olacak mı sorusuna şu şekilde açıklama yaptı. "Önümüzdeki bir iki hafta içerisinde alınacak personelin ne kadar olacağı ve ne zaman alınması ile ilgili bir açıklama yapılacak, Yani bu yıl alım için ilana çıkmış olacağız" dedi.

HANGİ KADROLARDA OLACAK HUZUREVİ VE ÖZEL HASTANELERE PERSONEL ALIMLARI;

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İŞKUR üzerinden özel hastanelere ve huzur evleri müdürlüklerine çok sayıda hemşire, hasta ve yaşlı bakım personeli, sağlık personeli, şoför, büro personeli, yardımcı hizmetler sınıfındaki personellerin alımı yapılacak. Açıklanan ilanlara erişmek için aşağıdaki bağlantıyı tıklayın.

KADROLAR; Kadrolar için bir iki hafta içerisinde bir açıklama yapılması bekleniyor. Açıklanmasını beklediğiniz sağlık personeli kadrolarını yorum olarak paylaşabilirsiniz.

İŞİN OLSA