Sağlık Bakanlığına 2020 yılında yapılacak olan memur, işçi ve personel alımları ile ilgili çok önemli bir açıklamada geldi. Bu açıklamada 2020 yılında kaç tane işçi alınacak. Diğer kadrolardaki personel alımları ile ilgili ne kadar alım olacak ve bu ilanlar ne zaman açıklanacak? Bazı detaylar paylaşıldı.

Gazeteci Murat POLAT verdiği müjdeli habere göre atama bekleyen sağlıkçıların yakın zaman sevineceği atama haberinin geleceğini ifade etti. Buna göre TBMM'de Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya sağlıkçı alımları ile ilgili soru sorduğunu ifade eden Polat aldığı cevabı paylaştı.

KADRO TALEBİ CUMHURBAŞKANLIĞINDA;

Açıklamalara göre Sağlık Bakanlığı personel alımları için kadro talebini Cumhurbaşkanlığına iletti. 2019 yılından kalan kadrolarda işçi alımları için 12 bin kişilik alım olacak. Sağlıkçı kadrolarından hemşire ve teknisyen gibi kadrolar için ise en az 30 bin yada 35 Bin'e kadar alım olması bekleniyor.

İlgili Haber: İşçi alımları hangi kadrolarda olacak?

ALIMLAR NE ZAMAN OLACAK?

İlanlar için Cumhurbaşkanlığından kadro talebinde bulunuldu ve verilecek izinler doğrultusunda ilanlar açıklanacak. Temmuz ayından önce ilanların açıklanacağı ifade edildi.

Diğer yandan ÖSYM geçtiğimiz günlerde açıkladığı KPSS 2020/4 Kılavuzuna göre Sağlık bakanlığı Lise, Ön lisans ve Lisans kadrolarında 4.844 personel alımı başvuruları 20 Şubat tarihinde sona erecek. Hatırlanacağı üzere başvurular 14 Şubat tarihinde alınmaya başlamıştı.

İlgili Haber: Sağlık Bakanlığı 8.844 sağlıkçı alımı

Editör: TE Bilisim