Sağlık Bakanlığı geçici koruma altındaki Suriyeli vatandaşların istihdamı için çok sayıda personel alımı yapacak. Lisans mezunu istihdamı yapılacak olan ilana göre SIHHAT projesinde görevlendirilecek olan personeller 4 kadroda istihdamı sağlanacak. Buna göre kadro dağılımı şu şekilde;

KADRO DAĞILIMI;

Toplamda 154 personelin; 31 psikolog, 42 diş hekimi, 40 tercüman ve 11 sosyal çalışmacı olarak SIHHAT projesinde görevlendirilecekler. İlan açıklamasında birinci ve ikinci basamak sağlık hizmetlerinin desteklenmesinde ve proje kapsamında sağlık hizmetlerinin geliştirilmesi proje hedefi olarak açıklandı.

28 İLDE GÖREVLENDİRİLECEK;

Proje kapsamında Suriyeli vatandaşların yoğun olarak yaşadığı bölgelerde görevlendirilecek olan personellerin başvuruları için 24 Mart 2020 tarihinde mesai bitimi olan 17:00'a kadar başvurularının tamamlanması gerekmektedir. Değerlendirilme kısmındaki açıklamalarda başvuru koşullarını sağlamayan adaylar, nitelikleri sağlamayan asgari koşulların uygun olmadığı adayların elenmesi ile ardından mülakat sınavında başarılı olanlar göreve başlayacaklar.

Diş hekimi kadrosundaki alımlarda en az 2 yıl iş tecrübesi, yabancı dil şartlarında Arapça bilmek, diş hekimliği uzmanlık alanlarından mezun olmak gerekecek.

Psikolog alımlarında ise alanlarında yüksek lisans yapmış olmak, iyi derecede Türkçe ve Arapça bilmek, office programlarına hakim olmak, 2 yıl iş tecrübesine sahip olmak.

Sosyal çalışmacı kadrosundaki alımlarda 3 yıl çalışmış olmak, 1 yıl yabancılara sağlık hizmeti veren projelerde görevlendirilmiş olmak, alanlarında yüksek lisans yapmış olmak,

Tercüman kadrosundaki alımlarında ise office 5 yıllık iş tecrübeye sahip olmak 2 yıl yabancılara sağlık hizmeti veren projelerde görevlendirilmek, Arapça yds sınavlarından en az 80 ve üzeri puana sahip olmak, iyi derecede office programlarını kullanabilmek gerekmektedir.

Hagi illerde görevlendirilecekler? Adaylar Adana, Ankara, Bursa, gazianteo, İstanbul, Hatay, İStanbul, İzir, kahramanmaraş, kayseri, Kilis, Konya, Malatya, Mersin, Osmaniye, Şanlıurfa illerinde görevlendirilecekler.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Adaylar başvurularını https://www.sihhatproject.org/dis-hekimi-psikolog-sosyal-calismaci-ve-tercuman-istihdam-ilani_4-567 adresi üzerinden yapabilecekler. İlan detaylarında açıklanan başvuru genel ve özel şartlara sahip olan adaylar yukarıdaki adreste istenilen kimlik bilgileri, eğitim, uzmanlık eğitimleri, iş deneyimi, askerlik durumu, dil eğitimi, öz geçmiş, sertifikalar bilgilerini girmeleri ve tercih yaparak başvurularını tamamlamaları yereli olacak. Ardından başvuru kaydet butonuna basmaları gerekli olacaktır. Diğer ilanlardan anında haberdar olmak için işin olsa sitesi sosyal medya hesaplarına aşağıdaki linklerden erişebilirsiniz.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim