Kamu kurumları yeni ilanlar yayımlamaya devam ediyorlar. Son olarak yayımlanmış olan ilanlara göre, Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı bünyesine 6 bin 833 kişilik boş kadro ile personel alımı yapacaklar. İşinOlsa.com olarak sizler için detaylı bilgileri sizlere haberimizin devamında aktaracağız.

İLANLARIN DETAYLARI:

Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı 6 bin 833 kişilik kadro ile, Sürekli İşçi, Engelli işçi ve Eski Hükümlü işçi alımı gerçekleştirecekler. Buna göre Sağlık Bakanlığı 5 bin 298, Milli Eğitim Bakanlığı ise, 1.535 işçi personel alımı yapacak.

Sağlık Bakanlığı 5 bin 298 kişilik kadro ile, 431 Engelli İşçi, 1.276 Eski Hükümlü işçi ve 3 bin 591 Sürekli işçi alımı yapacak. Milli Eğitim Bakanlığı ise, 1535 kişilik kadro ile 533 Eski Hükümlü işçi ve 1002 Engelli işçi alımı gerçekleştirecek.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Adayların söz konusu olan ilanlara başvuru yapabilmeleri için, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, Yapılacak arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Affa uğramış olsalar dahi devletin güvenliğine karşı işlenen suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, cinsel saldırı veya çocuğun cinsel istismarı suçlarından mahkum olmamak gibi genel nitelikler aranacaktır.

ÖZEL ŞARTLAR:

Adaylardan Sağlık Bakanlığı ilanı için özel olarak, Kura usulüne tabi kadrolara başvurulan meslek için son başvuru tarihi itibariyle en az ilköğretim mezunu olmak. Kura usulüne tabi kadrolara başvurulan meslek için belirlenen bir okuldan son başvuru tarihi itibariyle mezun olmak ve istenilen diğer sertifika / belgelere son başvuru tarihi itibariyle sahip olmak gibi nitelikler aranır.

Milli Eğitim Bakanlığı ilanı için ise, En Az ilköğretim mezunu olmak ( Kura usülü uygulanır ), Lise mezunları ve daha üst düzey öğrenim ler için KPSS ye girmiş olmak ( Engelli pozisyonu için EKPSS girmiş olmak ) şartları aranır. Ve adaylara bu yönde uygulamalı sınav yapılır.

BAŞVURULAR:

Başvuru yapacak adaylar öncelikle belirtilen başvuru şartlarını taşımak zorundadırlar. Buna göre adaylar başvurularına başladılar. İlgili ilanlar Türkiye İş Kurumu üzerinde yayımlanmış olup başvuru işlemleri İŞKUR üzerinden yapılacaktır. Adaylara başvuru süresi olarak 10 günlük başvuru süresi verilmektedir.

Buna göre Sağlık Bakanlığı ilanına başvuru yapacak adaylar başvurularını en geç 13 Eylül 2018 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. İlgili ilan hakkında daha detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Milli Eğitim Bakanlığı ilanı için ise en geç başvurular 17 Eylül 2018 tarihine kadar gerçekleştirilmesi gerekmektedir. İlan hakkında detaylı bilgi almak ve ilana başvuru yapmak için Buraya Tıklayınız.

İlgili ilanlar hakkında gelişmeleri takip etmek veya yayımlanan ilanları takip etmek için İşin Olsa Mobil Uygulamasını telefonunuza indirebilirsiniz. 

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İŞİN OLSA / ÖZEL HABER

Editör: TE Bilisim