ÖSYM üzerinde gelmi olan tercih kılavuzuna göre 2020/4 kapsamında Sağlık Bakanlığı lise mezunu adaylar içerisinden 830 kişilik boşluk ile farklı kadrolara personel alımı yapacağını bildirdi. Alımlar Devlet hastaneşeri ve Sağlık Bakanlığı kuruluşlarına yapılacak. Bu kapsamda haberimizde sizlere detayları aktarıyoruz.

ALIM YAPULACAK POZİSYONLAR NEDİR?

Sağlık Bakanlığı bünyesine personel alımı için yayımladığı ilana göre iki farklı kadroda personel alımı yapacağını bildirdi. Bu yönde alımlar, Hemşire pozisyonuna 527 kişi ve Sağlık Teknisyeni İlk ve Acil Yardım kadrosuna 303 kişi olarak yapılacak.

KİMLER TERCİH YAPABİLİR?

ÖSYM KPSS 2020/4 Sağlık Bakanlığı tercihlerinde bulunmak için 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri taşıyor olmak, ÖSYM tarafından 2018 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSp94 puan türünden puan almış olmak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, 65 yaşını doldurmamış olmak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, gibi nitelikler aranacak.

NİTELİK KODLARI VE ŞARTLARI NEDİR?

Ortaöğretim kapsamında belirtilen nitelik koldarı, 6201 ve 6205 nitelik koldarında alım yapılacak.

ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ ALANI - ACİL TIP TEKNİSYENLİĞİ DALI: 6201 nitelik kodu için adaylardan, Ortaöğretim Kurumlarının Acil Tıp Alanı ve Dalları veya Acil Sağlık Hizmetleri Alanı - Acil Tıp Teknisyenliği Dalından mezun olmak.

HEMŞİRELİK-EBELİK-SAĞLIK MEMURLUĞU ALANI - HEMŞİRELİK DALI: 6205 nitelik kodu için, Ortaöğretim Kurumlarının Hemşirelik-Ebelik-Sağlık Memurluğu Alanı - Ebelik-Hemşirelik Dalının, Hemşirelik-Ebelik-Sağlık Memurluğu Alanı - Hemşirelik Dalının veya Hemşirelik-Ebelik-Sağlık Memurluğu Alanı - Sağlık Memurluğu Dalının birinden mezun olmak.

HEMŞİRELİK-EBELİK-SAĞLIK MEMURLUĞU ALANI - SAĞLIK MEMURLUĞU DALI: 6205 nitelik kodu için, Ortaöğretim Kurumlarının Hemşirelik-Ebelik-Sağlık Memurluğu Alanı - Ebelik-Hemşirelik Dalının, Hemşirelik-Ebelik-Sağlık Memurluğu Alanı - Hemşirelik Dalının veya Hemşirelik-Ebelik-Sağlık Memurluğu Alanı - Sağlık Memurluğu Dalının birinden mezun olmak.

HEMŞİRELİK-EBELİK-SAĞLIK MEMURLUĞU ALANI - EBELİK-HEMŞİRELİK DALI: 6205 ntelik kodu için, Ortaöğretim Kurumlarının Hemşirelik-Ebelik-Sağlık Memurluğu Alanı - Ebelik-Hemşirelik Dalının, Hemşirelik-Ebelik-Sağlık Memurluğu Alanı - Hemşirelik Dalının veya Hemşirelik-Ebelik-Sağlık Memurluğu Alanı - Sağlık Memurluğu Dalının birinden mezun olmak. şartları aranacak.

BAŞVURULAR:

2020/4 tercihlerinde işlem yapacak adaylar 14 Şubat 2020 tarihi itibari ile başlayacak olup en geç 20 Şubat 2020 tarihine kadar tercihlerini gerçekleştirmeleri gereklidir. Tercihler ÖSYM üzerinden yapılacak.

Genel Bilgiler

TABLO-1. 663 SAYILI KHK'NIN 45/A MADDESİ UYARINCA ATAMA YAPILACAK SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ POZİSYONLARI (ORTAÖĞRETİM MEZUNLARI İÇİN)

Ortaöğretim Mezunları İçin Nitelik Kodları

Mezun Olunan Ortaöğretim Alan/Dallar

Editör: TE Bilisim