Sağlık Bakanlığı Merkez ve Taşra Teşkilatına İlköğretim Mezunu 5 Bin 298 Personel Alımı!

Sağlık Bakanlığının merkez ve taşra teşkilatlarında görevlendirilmek üzere çok sayıda personel alımı yapılacak. Devlet Personel Başkanlığı resmi internet sitesi üzerinden açıklanan ilana göre yapılacak alımlarda başvuru tarihleri, başvuru şartları ve başvuruya ilişkin diğer detaylar belli oldu. Buna göre işin olsa ekibi olarak adayların bilgisine sunmak istiyoruz.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Sağlık Bakanlığı 5 Binden fazla personel istihdamında başvurular İŞKUR üzerinden yapılacak. Buna göre kazanan adaylar ise sürekli işçi statüsünde olacaklar. Adayların ücretleri ise merkezi yönetim bütçesinden ödenecek olup başvuru yapan adayların tespiti için noter huzurunda kura çekilecek. Buna göre kazanan adaylar Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü internet sitesi üzerinden ilan edilecek.

BAŞVURU TARİHLERİ NEDİR?

Sağlık Bakanlığı kura ile ilköğretim mezunu personel alımları için başvurular başladı. Buna göre adaylar başvurularını 13 Eylül 2018 tarihine kadar yapabilecekler.

Başvuru şartlarında engelli, eski hükümlü ve terörle mücadele olarak 3 kısma ayrılan alımlarda adayların ilan detaylarında belirtilen genel özel başvuru şartlarını taşımaları gerekli olacak. Buna göre 657 DMK'nın 48. maddesi, Birinci Fıkranın A Bendi 1,4,5,6,7 ve 8 numaralı bentlerindeki şartları taşımak istenilmektedir. Ayrıca; 18 Yaşını tamamlamış olmak, en az ilköğretim mezunu olmak şartları da bulunuyor. Diğer başvuru şartları için başvuru kılavuzunu inceleyebilirsiniz.

5 Bin 298 sürekli işçi istihdamında İŞKUR üzerinden ve Kura ile yapılacak alımlarda 3 Bin 591 kişi sürekli işçi statüsünde, 1.276 kişi hükümlü işçi statüsünde, 431 kişi engelli işçi statüsünde bulunacak.

Diğer ilanlardan anında haberdar olmak için işin olsa sosyal medyadan takip ederek, Mobil uygulamalarını indirebilirsiniz.

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İŞİN OLSA