Sağlık Bakanlığına merkez ve taşra teşkilatlarında görevlendirilmek üzere çok sayıda memur ve işçi alımı yapılacak. Bu alımlardan KPSS şartı istenmeyen kadroların başında temizlik görevlisi, güvenlik görevlisi kadroları geliyor. Diğer bir kadro ise aşçı alımı olacak Başvuru şartları ve detaylar şu şekilde;

AŞÇI ALIMI BAŞVURU ŞARTI;

Adayların lise ve dengi okullardan mezun olmaları Milli Eğitim Bakanlığından onaylı aşçı sertifikasına sahip olmak gerekli olacaktır. Sertifika şartlarında ise 3308 sayılı kanunda açıklanan aşçılık dallarında ustalık belgesine sahip olmak gerekli olacaktır. Tecrübe şartlarında ise adayların 5 yıl mesleki deneyimine sahip olmak istenilmektedir.

Eğitim şartlarında adayların Lise mezunları için, yiyecek içecek hizmetleri alanlarından, önlisans mezunları için ise aşçılık hazır yemek ve aşçık mutfak yönetimi yemek pişirme teknikeri gastronomi ve mutfak sanatları programlarından mezun olmak gerekli olacaktır.

Başvurular işkur üzerinden yapılacak. Başvuru sonrasında adaylara kura yapılacak. Kura tarihi ise 8 Nisan 2020 olarak açıklandı.

MAAŞ VE ÖZLÜK HAKLARI;

Kamu ve özel sektörde aşçı maaşları farklılık göstermektedir. Ortalama 3200 Tl civarında maaşları bulunmaktadır. Aşçılar kamu kurumlarında yardımcı hizmetler sınıfında bulunmaktadır. Bu sebeple kamu kurumlarında maaş haklarında daha az haklara sahip olduğunu söylemek mümkündür. Kamudaki çalışan aşçılar teknik hizmetler sınıfına geçmek istemekteler.

Editör: TE Bilisim