Sağlık Bakanlığı Türkiye genelindeki yeni açılacak hastanelere 18 Bin personel alımı yapılacak. Bakan Fahrettin Koca geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalarda yeni açılacak hastanelerin personel ihtiyacının karşılanması için 1-2 hafta içerisinde ilanların açıklanacağını müjdesini verdi. Gözler ilanlarının açıklaması üzerine Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezine çevrildi.

Sağılık Bakanlığı 2020 Personel Alımı Şartları

Sağlık personel alımı başvuru şartları ne olacak?  Adayların en az 18 yaşını doldurmuş olmaları ve 65 yaşını geçmemiş olmaları gerekecek. 657 sayılı devlet memurları kanununun 4. ve maddesinde ve 657 DMK 48 nci maddesindeki genel şartları taşımak gerekiyor. Açıklanacak tercih kılavuzunda ilgili tercih yapacakların başvuru yapacakları kadrolar ile ilgili bölümlerden mezun olmak ve başvurularda istenilen özel şartları taşımak gerekecektir. Sağlıkçı atamalarında mülakat sınavı yapılmayacak. Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS puanı yüksek olan adaylar yaptıkları tercihleri sonucunda atanabilecekler. İlanlar ne zaman açıklanacak?

En çok Sayıya Sahip Kadrolar Hangileridir?

2020/8 tercihlerinde lise mezunu 12 bin 583 kişi tercih yapmıştı. Önlisans mezunu 15 bin 918 kişi, lisans mezunu olarak 11 bin 613 kişi olmak üzere toplam tercih yapan 40 bin kişi oldu. 3 bin kontenjanda boş kontenjan yer almadı. Yeni ilanlarda da en çok alım hemşire, sağlık teknikeri, ebe kadrolarında bekleniyor.

Sağlık Bakanlığı İlanı Ne Zaman Duyuracak?

Önümüzdeki haftalarda itibaren hangi Kadrodan ne kadar personel alımı yapılacağı belli olacak alımların 2020 yılı içerisinde tamamlanması bekleniyor. Yeni açılan hastaneler hangileri?

Geçtiğimiz günlerde Konya şehir Hastanesinin açılışı gerçekleştirildi. Bunun yanında İstanbul Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Seyrantepe hastanelerinde hasta almaya başlıyor Türkiye genelinde yeni açılan ve önümüzdeki dönemlerde açılması beklenen şehir hastanelerinin listesi şu şekildedir.

Personel Alımı Beklenen Şehir Hastaneleri:

  • Bursa Şehir Hastanesi  
  • İstanbul Başakşehir Şehir Hastanesi   
  • Konya Karatay Şehir Hastanesi  
  • Tekirdağ Şehir Hastanesi  
  • Kocaeli Şehir Hastanesi
  • Kütahya Şehir Hastanesi
  • Ankara Etlik Şehir Hastanesi
  • Gaziantep Şehir Hastanesi
  • İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi

ÖSYM üzerinden açıklanan merkezi atamalarda beklediğiniz kadroları, kadro sayısını yorum olarak paylaşabilirsiniz.

İŞİN OLSA

İLAN GELDİĞİNDE HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ