Sağlık Bakanlığının Türkiye geneli hastanelerde görevlendirilmek üzere çok sayıda personel alımı yapılacak.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Ankara Şehir hastaneleri açılında yaptığı açıklamalarda 12 bin kişinin işe alınacağını ifade etti. Sağlık bölümlerinden mezun olan adayların uzun zamandır beklediği alımlardan bir tanesi olan 25 bin personel alımında hangi kadrolardan alımların ypaılcağı belli oldu. Buna göre ilk etapta 12 bin kişi alınacak ve bu alımlarda hastanelerin idari kadrolarda görevlendirilecek olan hasta yönlendirme danışma personeli, tıbbi sekreter, bilgi işlem görevlisi kadrolarında olacak. Diğer kadrolar ise şu şekilde;

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI;

Otopark görevlisi kadrosunda 62 kişi, hastane güvenliği için 450 personel, temizlik görevlisi olarak 978 kişi, aşçı, aşçı yardımcısı, bulaşıkçı, depo görevlisi kadrolarında 500 kişi, destek personeli olarak 313 kişi, çağrı merkezi görevlisi olarak 55 kişi alınacak.

Alımların Nisan ayı itibari ile yapılması bekleniyor. Ankara Bilkent'te bulunan Şehir hastanesinde ihtiyaç bulunan kadrolar için çok sayıda alım yapılacak. Bakan Fahrettin Koca yaptığı açıklamalarda " Önümüzdeki ayda bununla ilgili bir planlama yapılıyor. İlanlar bu çerçevede yapılmış olacak." demişti.

Diğer personel alımlarından anında haberdar olmak için işin olsa mobil uygulamasını indirmeyi unutmayın. İşin olsa sosyal medya siteleri ve mobil uygulamaları sayfanın sağ tarafındaki menülerinden erişebilirsiniz.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim