Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan bu pozisyonlar için atamalar halen gerçekleşmezken, binlerce aday halen atanma umuduyla bekleyişte. Geride kalan süre zarfı içinde atamalar yapılmazken, 2018'de Sağlık Bakanlığı'nın 36 bin  personel alımı yapacağı daha önceden duyurulmuştu.

12 bin 500 personelin Sağlık Bakanlığı tarafından KPSS ile alınacağının açıklanmasının ardından bu alımlarda güvenlik soruşturması bitiminde atanacakları bilgisi verilmişti. Ancak beklenen halen olmadı ve henüz atamalar gerçekleşmeden Bakanlık, ihtiyacı karşılamak adına sadece sınırlı bir sayıda yardımcı personel alımına gitmeye karar verdi. Daha önceki atama ile alınan birçok aday 2018 yılına girmemize rağmen hala atanamadılar.

GÜVENLİK SORUŞTURMASI BEKLENİYOR

12 bin 500  personel KPSS 2017/5  Merkezi atama ile alınarak başvurularını gerçekleştirdiler ve bu  başvuruların ardından atamalarını bekliyorlar. Bakanlık tarafından açıklanan bu atamalarda teknisyen, hemşire, sekreter ve ebe eve gibi birçok açık olan pozisyonlara alımlar gerçekleşmiş, güvenlik soruşturması adayları görevlerine başlayacaklardı. Açıklanan 12 bin 500 Sağlık Bakanlığı personeli için 9 bin 267’sinin güvenlik soruşturmasının tamamlandığı, diğer kalan adaylar için ise sürecin  halen devam ettiği açıklaması duyrulmuştu. Bu sürecin üzerinden 7 ay fazla bir sürecin geçmesine rağmen adaylar atama beklemeye devam ediyor.

36 BİN ALIM YAPILACAK

Sağlık Bakanlığı tarafından hazırda atama bekleyen adaylar dururken, 2018 yılında ise Sağlık Bakanlığı toplamda 36 bin personel alacağını açıkladı. Başbakan Binali Yıldırım'da 2017'nin son günlerinde yapmış olduğu açıklamasında 2018 yılı içerisinde 110 bin alım yapılacağını ve bu alımların 36 bin’inin  Sağlık Bakanlığı bünyesinde olacağını söylemişti.