Sağlık Bakanlığı bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak üzere farklı statü ve pozisyonlarda bünyesine personel alımı yapacağını belirtti. İlgili İlan Türkiye İş Kurumu üzerinde yayımlandı ve adaylar başvuru sayfasına ve boş pozisyonlara ulaşabiliyorlar. İşin Olsa ekibi olarak sizler için İŞKUR üzerinde yayımlanan pozisyonları inceledik ve bu haberimizde sizlere hangi statüde kaç personel alınacağı ve pozisyonlar hakında bilgi vereceğiz.

SAĞLIK BAKANLIĞI 5 BİN 298 PERSONEL ALIYOR!

Sağlık Bakanlığı yayımladığı ilana göre 5 bin 298 kişilik boş kadro ile farklı statülerde alım yapacak. Buna göre, 3 bin 591 Süreki Normal İşçi, 431 Engelli İşçi ve 1.276 Eski Hükümlü işçi alımı yapacak. İlgili pozisyonlar Türkiye İş Kurumu üzerinden duyuruldu.İlgili pozisyonlara ve başvuru ekranına https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx adresi üzerinden ulaşabilirsiniz. İşte detaylar.

ENGELLİ POZİSYONLARI:

Öncelikle söz konusu pozisyonlara ulaşmak için İŞKUR başvuru ekranı açıyoruz. Sonrasında ise İşyeri Türünü "Kamu" olarak seçiyoruz. Ardından kişisel durum penceresini "engelli " olarak seçiyoruz. İşyeri Ünvanına ise "SAĞLIK BAKANLIĞI " yazıyoruz. Bunu aşağıda görsel ilse bilgilendireceğiz. 

Sağlık Bakanlığı Engelli Pozisyonu için, İnşaat Boyacısı/ Boyazı pozisyonunda 7 İşçi, Kaynakçı ( Oksijen ve Elektrik ) pozisyonunda 3, Marangoz Pozisyonunda 3,Isıtma ve Sıhhi Tesisatçı pozisyonunda 10 ve 409 Temizlik Görevlisi Pozisyonunda işçi personel alımı yapacak.

ESKİ HÜKÜMLÜ POZİSYONLARI:

Sağlık Bakanlığı Eski hükümlü pozisyonunda 1276 işçi personel alımı gerçekleştirecek. Buna göre ilgili ilana ulaşmak için İŞKUR başvuru ekranı açıyoruz. Sonrasında ise İşyeri Türünü "Kamu" olarak seçiyoruz. Ardından kişisel durum penceresini "Eski Hükümlü " olarak seçiyoruz. İşyeri Ünvanına ise "SAĞLIK BAKANLIĞI " yazıyoruz. İlgili pozisyonlar karşımıza çıkıyor ve pozisyonuna göre başvuru yapabiliyoruz.

Buna göre Sağlık Bakanlığı Eski Hükümlü olarak, Isıtma ve Sıhhi Tesisatçı pozisyonunda 51, Marangoz pozisyonunda 11, Kaynakçı ( Oksijen ve Elektrik ) pozisyonunda 11, İnşaat Boyacısı / Boyacı pozisyonunda 49 ve Temizlik Görevlisi Pozisyonunda 1.154 işçi personel alımı yapılacak.

SÜREKLİ İŞÇİ POZİSYONLARI:

Sağlık Bakanlığı bünyesindeki personel eksikliğini gidermek için Sürekli işçi pozisyonunda 3 bin 591 kişilik kadro ile işçi personel alımı yapacağını belirtti. Pozisyonlar farklı olup ilgili pozisyonlara,  İŞKUR başvuru ekranı açarak, Sonrasında ise İşyeri Türünü "Kamu" olarak seçiyoruz. Ardından kişisel durum penceresini "Normal " olarak seçiyoruz. İşyeri Ünvanına ise "SAĞLIK BAKANLIĞI " yazıyoruz.Sonrasında alım yapılacak olan pozisyonlar ve başvuru ekranları açılıyor.

Söz konusu Süreli işçi pozisyonunda ise, Isıtma ve Sıhhi Tesisatçı pozisyonunda 242, İnşaat Boyacısı / Boyazı pozisyonunda 134, Kaynakçı ( Oksijen ve Elektrik ) pozisyonunda 46, Marangoz pozisyonunda 45 ve Temizlik Görevlisi Pozisyonunda ise 3 bin 124 işçi personel alımı yapılacak. İlgili pozisyonlara ulaşabilmek ve başvuru yapmak için aşağıdaki görseli inceleyebilirsiniz.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Adayların ilgili pozisyonlara başvuru yapabilmeleri için, 18 yaşını tamamlamış olmak, Kura usulüne tabi kadrolara başvurulan meslek için son başvuru tarihi itibariyle en az ilköğretim mezunu olmak, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki A bendinde bulunan 1,4,5,6,7 ve 8 inci maddelerindeki nitelikleri taşımak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak.

Engelliler için ilan edilen kadroya başvuran adaylar, durumlarını ilgili mevzuatına göre yetkili sağlık kuruluşlarından alınan engelliler için sağlık kurulu raporuyla belgelendirmeleri gerekmektedir.

Eski hükümlü veya terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde yaralanan adaylardan durumunu gösteriri belgeye sahip olmak ve ilanın tam metninde belirtilen suçlardan mahkum olmamış olmaları gerekmektedir.

BAŞVURULAR:

Başvurular bugün ( 04 Eylül 2018 ) İŞKUR üzerinde yayımlanmasının ardından başladı. Buna göre Adaylar başvurularını en geç 10 gün içerisinde yani 13 Eylül 2018 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. İlgili ilana başvurular 

www.iskur.gov.tr adresine girip T.C kimlik numarası ile kayıt olup veya E-Devlet şifresi ile sisteme giriş yapmaları gereklidir. Sonrasında ise, esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx adresine girerek İşyeri Ünvanına SAĞLIK BAKANLIĞI yazarak çıkacak ilgili ilanlara başvuru yapabilirsiniz. Ayrıca haberin sonundaki başvuru sayfası adlı bağlantıya tıklayarak direk İŞKUR başvuru sayfasına ulaşabilirsiniz.

İlgili ilan hakkında meydana gelecek gelişmelerden haberdar olabilmek için İşin Olsa Mobil Uygulamasını Telefonunuza indirerek gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İŞKUR Sağlık Bakanlığı Başvuru Sayfası: https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx

Editör: TE Bilisim