Sağlık Bakanlığı tarafından geçtiğimiz aylarda açıklanan ve sonrasında ilana çıkılan sağlık personeli alımlarında başvurular için sona yaklaşılıyor.Sağlık Bakanlığı Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü bünyesinde yapılacak olan alımda adaylardan en az 50 KPSS puanı istenmekte olup aynı zamanda şartın olmadığı kadrolarda da alımlar gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda adaylar ilana 7 Temmuz 2020 tarihine kadar başvuru yapabilecek olup Kemankeş Caddesi Karamustafa Paşa Sokak No: 21, Karaköy / İstanbul adresine istenen belgeler ile birlikte şahsen veya posta yolu ile başvuru gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

Alımın Yapılacağı Kadrolar Neler?

Kurum tarafından KPSS şartı aranmadan toplamda 4 gemi adamı alımı, en az 50 KPSS ile 2 tekniker, 6 teknisyen, 1 destek personeli alımı yapılacaktır. Gemi adamı pozisyonu için adayların en az lise mezunu olmaları, tekniker alımında ise Gemi makineleri, Gemi Makineleri İşletme veya Mekatronik ön lisansprogramından mezun olmak, teknisyen alımı için ise adayların Meslek Lisesi Gemi Makineleri Bölümü Mezunuolmak şartı ile destek personeli için ise herhangi bir lise mezunu olması şartı aranmaktadır.

Genel kamu alımı şartlarına ek olarak ayrıca gemi adamı kadrosu için gemi adamı ehliyetine sahip olmak, mesleğiyle ilgili en az 2 yıl çalışmış olmak ve bunu belgelemek, erkek olmak, şoför alımı için B sınıfı ehliyete sahip olmak gibi şartlar da aranabilmektedir.

Detaylar için: https://www.isinolsa.com/memur-alimlari/yeni-ilan-saglik-bakanligi-kpss-50-puan-ile-ve-kpss-siz-memur-h33684.html

İlana Başvuru ve Son Tarih

Adayların ilanın resmi gazetede yayım tarihinden itibaren 15 gün içerisinde yani 7 Temmuz’a kadar başvurularını yapmaları gerekmektedir. Başvurular http://www.hssgm.gov.tr/ adresinden alınacak başvuru formu ve diğer beleğeler ile birlikte belirtilen adrese şahsen ya da posta aracılığı ile yapılacak olup postada gecikmeler kabul edilmeyecektir. Ön alım için sonuçlar kurumun sitesinden ilan edilecek olup başvuruların 5 ile 10 katı aday sözlüye ve gemi adamı kadroları için ise ön başvuruyu kazanan adaylar arasında yazılı sınav uygulanacaktır. Gemiadamı için uygulama sınavından başarılı olmak için 100 tam puan üzerinden en az70 (yetmiş) puan almış olmak şarttır.

Editör: TE Bilisim