Resmi Gazete'de 15 Nisan 2020 tarihli yayımlanmış olan ilana göre Sağlık bakanlığı 2020 yılı için atama kurası yapılacak.  2. Dönem İlk Defa ve Yeniden atama kurası ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına personel alımı yapılacak. Bu kapsamda Sağlık Bakanlığından gelen açıklama şöyledir.

2020 YILI 2. DÖNEM İLK DEFA VE YENİDEN ATAMA KURASI İLANI

Sağlık Hizmetleri Temel Kanununun ek birinci maddesi ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Açıktan Kura ile Atanacak Bazı Sağlık Personelinin Atama Usul ve Esaslarına İlişkin Yönetmelik hükümlerine göre T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ihtiyacı için ilan edilen kadrolara ilk defa veya yeniden yapılacak yerleştirme-atama iş ve işlemleri ilan edilen takvim çerçevesinde noter tarafından bilgisayar ortamında kura ile yapılacaktır.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

1) Adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımaları gerekmektedir.

2) İlk defa veya yeniden atanmak isteyen ve 3359 sayılı Kanun gereği Devlet Hizmeti Yükümlülüğü bulunmayan tabip ve uzman tabipler,

3) Kamu kurum ve kuruluşlarında 657 sayılı Kanuna tabi Devlet memuru olarak çalışanlar dışındaki diğer statülerde görev yapan ve kura son başvuru tarihi itibariyle Devlet hizmeti yükümlülüğünü tamamlamış olan tabip ve uzman tabipler kuraya başvurabileceklerdir.

ATAMA DETAYLARI:

Uzman tabip kadrolarına; aile hekimi uzmanı, iç hastalıkları uzmanı, göğüs hastalıkları uzmanı ve fiziksel tıp ve rehabilitasyon uzmanı olanlar müracaat edebilecektir. Kura ile yerleştirme işleminde branşlar dikkate alınmayacaktır. Uzman tabip kadrolarına bu branşların dışında müracaat kabul edilmeyecektir.

Devlet memurluğundan çekilen ve çekilmiş sayılanların yeniden atanmalarında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’ nun 97 inci maddesindeki süreler dikkate alınır. Ancak, bu durumda olanlardan, kura son başvuru tarihi itibari ile engel hallerinin bitimine bir ay kalmış olanların başvuruları kabul edilecektir.

T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kadrolarına yerleşen adayların atama tebligatında, adayın başvuruda belirttiği adres esas alınacaktır. 10) Kura sonucu herhangi bir kadro veya pozisyona yerleşenler, kura sonuçlarının ilanından itibaren bir yıl süreyle tekrar kuraya başvuramayacaklardır.

NE ZAMAN BAŞVURU YAPILACAK!

Sağlık Bakanlığının İlk defa veya yeniden atama kurasına başvurular 16 Nisan 2020 tarihinde başlayacak oluğ en geö 20 Nisan 2020 tarihine kadar yapılması gerekmektedir. Bu kapsamda Kura çekimi 22 Nisan 2002 tarihinde yapılacaktır.

Başvurular, Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü internet adresinde (https://yhgm.saglik.gov.tr/) yer alan Personel Bilgi Sistemi (PBS) üzerinden e- devlet kapısı kimlik doğrulama sistemi ile giriş yapılarak kura takviminde belirtilen süreler içinde yapılacaktır.

Kura yeri ve saati (https://yhgm.saglik.gov.tr) internet adresinden ilan edilecektir.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim