Sağlık Bakanlığı her sene on binlerce sağlık personeli alımı yapmakta olup adaylar sıklıkla Sağlık Bakanlığından yapılan duyuruları ve personel alım ilanlarını takip etmektedir. Bilindiği üzere Sağlık Bakanlığı bünyesinde ki kadrolarda açık bulunmaktaydı FETÖ'cülerin meslekten ihraç edilmesi ile kadrolar da daha da fazla açık oluştu. Bu açığın kapatılması için 2017 yılında Sağlık Bakanlığının on binlerce personel alımı yapması beklenmekteydi. Binlerce aday 2017 yılında Sağlık Bakanlığı kaç sağlık personeli alımı yapılacağını merak etmekteyken sonunda Sağlık Bakanı Recep Akdağ duyuruyu yaptı.

12 Bin Personel Alınacak

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, katıldığı televizyon programında yaptığı açıklamasında 2017 yılı içerisinde toplam 12 bin sağlık personeli alımı yapılacağını duyurdu. Bu rakamın Sağlık Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı ile yapılan görüşmeler sonucunda karar varıldığı öğrenilirken Sağlık Bakanı Recep Akdağ bu rakamın daha da artmasını istemektedir.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, yaptığı açıklamasında 2017 yılında asgari 12 bin personel alınacağını duyurarak bu rakamın daha da artırılması için Maliye Bakanlığı ile tekrar temas kuracağını bildirdi. İlerleyen günlerde Sağlık Bakanı Recep Akdağ'dan personel alımı hakkında yeni açıklamalar gelebilir ancak kadro sayısının artıp artmayacağı bilinmemektedir. Bakalım alımlar hangi kadrolar için yapılacak ve kadrolara göre dağılım nasıl olacak.
Editör: TE Bilisim