Devlet Personel Başkanlığı tarafından 27 kasım 2017 tarihinde yapılan duyuruya göre, Sağlık Bakanlığı bünysine farklı kadrolardan alım gerçekleştirecek. Sağlık Bakanlığı Bağlı kuruluşları içi ne diğer kamu kurumları için tıpta uzmanlık mevzuatına göre uzman olanlar ile uzman tabip, tabip, uzman diş tabibi, diş tabibi ve eczacı kadrolarına ilk defa veya yeniden yapılacak atama, yerleştirme işlemleri, ilan edilen takvim çerçevesinde noter tarafından bilgisayar ortamında kura ile yapılacaktır.

Yapılacak olan bu kura eczacı adayları için 2 Yerleştirmeden yapılacaktır. İlk yerleştirmede ‘Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu için yabancı dil yeterliliğine sahip eczacı unvanlı personel alımı’ yapılacaktır.

İkinci yerleştirmede ise ‘Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlar ile diğer kamu kurum ve kuruluşları için eczacı, uzman diş tabibi, diş tabibi, tabip ve uzman tabip unvanında personel alımı’ yapılacaktır.

Buna göre kura Personel Bilgi Sistemi üzerinden yapılacaktır. Kura için yeri ve saati (www.yhgm.saglik.gov.tr)  adresinden ilan edilecek olup, İlana göre adaylar, ilan edilen takvim çerçevesinde T.C. Sağlık Bakanlığı Genel Evrak Şubesi Bilkent Yerleşkesi Üniversiteler Mahallesi Dumlupınar Bulvarı 6001 Cad. No:9 06800 Çankaya/ANKARA olacak şekilde kargo ile gönderecekler ya da elden teslim edeceklerdir.

Bu kuraya başvuru yapacak adaylar, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımaları gereklidir. Adaylar bu doğrultuda kuraya başvurularnı en geç 01 Aralık 2017 tarihi Cuma gününe kadar saat 18:00 a kadar yapmaları gereklidir. Adaylar başvuru sırasında mezun olduklarını gösteren geçici mezuniyet belgesi veya diplomanın fotokopisini göndermeleri, ayrıca yurtdışı diplomasına sahip olanların denklik belgelerini göndermeleri gerekmektedir. Duyuru hakkında daha detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız

Editör: TE Bilisim