Kamu kurumlarına ilk defa atnmak üzere KPSS puanı ile atama bekleyen adaylara müjdeli haber. Sağlık Bakanlığı farklı eğitim düzeylerinde personel alımı için KPSS  puanı ile tercihi almaya başladı. Başvurular ÖSYM üzerinden yapılacak. Peki nasıl başvuru yapılacak ve son başvuru tarihi nedir? İlan kılavuzuna dari detaylar şu şekilde;

SON BAŞVURU TARİHİ NEDİR? Eğitim düzeyinde Lisans, önlisans ve lise mezunu olmak gerekmektedir. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi 2020/11 tercihleri 10 Eylül 2020 tarihinde alınmaya başlanmıştır. Adayların Aday işlemleri sistemi üzerinden 16 Eylül 2020 tarihine kadar başvurularını tamamlanması istenilmektedir.

TERCİH ÜCRETİ NE KADAR? ANLAŞMALI BANKALAR? Tercih bildirecek adayların 20 Tl tercih ücreti ödemesi yapmaları gerekmektedir. Anlaşmalı Bankalarda Vakıfbank, Halkbank, Kuveyt Türk Bankası, Finansbank, Akbank, Türk Katılım Bankası banka şubelerinden Atm yada internet bankacılığı üzerinden başvuru yapabileceklerdir. Açıklanan kadroları ve ilan kılavuzunu aşağıdaki link üzerinden erişebilirsiniz.

Sağlık Bakanlığı kadrolarında 200 memur alımı için 657 sayılı devlet memurları kanununda belirtilen genel şartları taşımak gerekmektedir. Tüm detaylara ilan kılavuzundan öğrenebilirsiniz. Kamu kurumlarına atanmak için gerekli olan şartlardan bir tanesi olan Kamu Personeli Seçme Sınavı Lise sınavı başvuruları da başladı.

Lise KPSS sınavı 22 Kasım 2020 tarihinde yapılacak. Başvurular 15 Eylül ile 30 Eylül tarihleri arasında alınacak. 

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı devlet koruması altındaki gençlere yönelik olarak 805 personel alımı için AÇSHB tarafından başvuru alınıyor. Bu kapsamda başvuru yapan adaylar kura ile atanacaklar.

Editör: TE Bilisim