Sağlık Bakanlığı her sene açık pozisyonları için personel alımları gerçekleştirmektedir. Alımların bir bölümü Kamu Personeli Seçme Sınavı ile yapılmakta olup yine atamaların bir bölümü ilk kez ve yeniden atama kurası ile gerçekleştirilmektedir. Bu kurada her hangi bir KPSS şartı aranmamaktadır.

Geçtiğimiz haftalarda yaptığımız ilan ile Sağlık Bakanlığının 2 bin 191 personel alımı yaptığını belirtmiştik. Müracaatlar halen sürmekte olup adayların 12 Nisan 2017 tarihine kadar müracaat etmesi gerekmektedir. Bu tarihten sonra başvuru süresi uzatılmayacak olup adayların başvurudan sonra gerekli kurumları ilgili belgelerini de vermesi gerekmektedir.

HANGİ POZİSYONLARA ALIM YAPILIYOR

Sağlık Bakanlığı KPSS 2017/2 tercihleri kapsamında ilk kez ve yeniden atama kurası ile 2 bin 191 personel alımı gerçekleştirmektedir. Peki hangi pozisyonlar için alım yapılıyor. Buna göre DİŞ TABİBİ, ECZACI, TABİP, UZMAN DİŞ TABİBİ, UZMAN TABİP pozisyonları için başvurular alınmaktadır.

BAŞVURULAR

Sağlık Bakanlığı KPSS 2017/2 ilk kez ve yeniden atama kurası ile atanmak isteyen adayların ''http://www.yhgm.saglik.gov.tr/TR,19887/2017-yili-2-donem-ilk-defa-ve-yeniden-atama-kurasi.html'' linkinden müracaat etmesi gerekmektedir. Başvurular 12 Nisan 2017 saat: 18.00 itibari ile bitmektedir. Yine adaylar müracaatlarını yaptıktan sonra personel bilgi sistemi aracılığı ile bilgi edinebildiği gibi ilgili kurumlara gerekli evrak ve belgelerini de 19 Niasn 2017 tarihine kadar iletmesi gerekmektedir.

http://www.yhgm.saglik.gov.tr/TR,19887/2017-yili-2-donem-ilk-defa-ve-yeniden-atama-kurasi.html

2 BİN 191 PERSONEL ALIMI DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ
SAĞLIK BAKANLIĞI DİĞER ATAMALARI İÇİN TIKLAYINIZ
Editör: TE Bilisim