Sağlık Bakanlığı 2019 yılı için 29 bin 689 personel alımı yapacğaını belirtmişti. İlk alım Ağustos ayında yapıldı ve geri kalan 17 Bin 689 personel alımı için adaylar uzun süredir yayımlanmasını bekliyor. Ancak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptıpı açıklamada yeni personel alımları için tarih verdi. İşte detaylar.

BAŞVURULAR BAŞLIOR!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Cumhurbaşkanının müjde verdiğini ve 17 bin 689 sözleşmeli sağlık personeli pozisyon ihdası Cumhurbaşkanı tarafından onaylandığını ve alım sürecinin başlayacağını belirtti.

İKİ AŞAMADA ALIM YAPILACA!

Fahrettin Koca yaptığı açıklamada alımların iki aşamada yapılacağını belirtti. İlanın Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından Tercih Kılavuzu ile yayımlanacağını ve alımların İlk aşamasının 2019 Aralık ayında yapılacağını ve ikin aşamasının 2020 yılı Şubat ayında yapılacağını açıkladı.

HANGİ KADROLARA ALIM YAPILACAK?

Sağlık Bakanlığı personel alımları 3 farklı alanda yapılacak. Bu yönde 2 bin 182 Ebe, 7 Bin 525 Hemşire ve 6 bin 951 Sağlık Teknikeri ve Teknisyeni alımı yapılacak. Tekniker ve Teknisyen alanlarında, biyolog, odyolog, çocuk gelişimcisi, iş ve uğraşı terapisti, psikolog, fizyoterapist, diyetisyen, sosyal çalışmacı, dil ve konuşma terapisti, perfüzyonist ve sağlık fizikçisi alımı yapılacak.

İLK KILAVUZ NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

Sağlık Bakanlığı 17 bin 689 personel alımı için Aralık ve Şubat aylarında yapılacak. İlk alımlar Aralık ayında yapılacak olup Bakan yaptığı açıklamalarda, ilanların Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü resmi internet adresi (https://yhgm.saglik.gov.trve Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı resmi internet adresi olan (http://www.osym.gov.tr) adresleri üzerinden takip edilecektir.

Bakanın açıklamalrına bakılacak olursa ilan önümüzdeki hafta yayımlanabilir.

BAŞVURU ŞARTLARI VE DİĞER DETAYLARI İÇİ BURAYA TIKLAYINIZ.

İLANDAN HABERDAR OLMA:

Sağlık bakanlığı ilk alım ilanı olan Aralık ayında yayımlanacak ilandan anında haberdar olmak için İşin Olsa Mobil Uygulamasını indirerek anında ilandan haberdar olabilirsiniz. Ayrıca Sağlık Bakanlığı ilanını bekleyen kadın ve erkek adaylarında bulunduğu gurubumuza sizde BURAYA TIKLAYARAK katılabilirsiniz.