Sağlık Bakanlığı geçtiğimiz günlerde personel alım ilanı yayımlamıştı. Yayımlanmış olan ilana göre Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü bünyesine Avrupa Birliği Komisyonuna “Geçici Koruma Altındaki Suriyelilerin Sağlık Statüsünün ve Türkiye Cumhuriyeti Tarafından Sunulan İlgili Hizmetlerin Geliştirilmesi Projesi" kapsamında 154 kişilik kadro ile personel alımı yapılacağını belirtmişti. Bu kapsamda başvurular sona erdi ve haberimizde sizlere sonuçlar ve değerlendirmeler hakkında bilgi vereceğiz.

DEĞERLENDİRME SÜRECİ:

Sağlık Bakanlığı HSGM bünyesinde 154 kişilik kadro ile 42 Diş Hekimi, 31 Psikolog, 31 Sosyal Çalışmacı ve 50 tercüman kadrosu için başvuru aldı. Bu yönde Sağlık Bakanlığı Alımları başvurularına Mart ilk haftası ile başlayan adaylar için başvuru süreci Bugün ( 24 Mart 2020 ) itibari ile sona erdi. Bu yönde adayların başvuruları şimdi değerlendirme sürecinden geçecek. Değerlendirmele iki aşamadan yapılacaktır.

Değerlendirmenin ilk aşamasında genel nitelikler veya mesleki deneyim ve nitelikler için yukarıda belirtilen asgari koşulları sağlayamayan adaylar elenecektir. Başvuru sahibi adaylara yönelik değerlendirmede kurulacak bir değerlendirme komisyonu tarafından yapılacak olup tercih nedeni olan nitelikler temelinde adaylar her bir Değerlendirme Komitesi üyesince 100 (yüz) tam puan üzerinden değerlendirilecektir.

İlk aşamayı başarıyla geçerek kısa listeye kalan ve başvuruları uygun bulunan tüm adaylar, ikinci aşama olan mülakata girmeye hak kazanacaktır.

Mülakat yeri ve tarihi www.saglik.gov.tr ve www.sihhatproject.org web siteleri üzerinden ilan edilecektir. Başvuru sahiplerine ayrıca bildirim yapılmayacaktır.

Kısa listeye kalarak, mülakata girmeye hak kazanan adaylardan, aşağıda listelenen belgeler talep edilecektir.

Mülakatta, adayların belirtilen nitelik ve deneyimlerine ek olarak; başvurdukları pozisyona yönelik mesleki bilgisi, genel kültür düzeyi, muhakeme, kavrayış, ifade ve temsil kabiliyeti gibi hususlar da değerlendirilecektir.

KISA LİSTEYE KALAN ADAYLARDAN İSTENECEK BELGELER

İlk aşamayı geçerek kısa listeye kalan adaylardan ise aşağıdaki belgeler talep edilecektir:

  • Diploma veya geçici mezuniyet belgesinin onaylı fotokopisi varsa eğitim sertifikaları,
  • Adayların önceki işyerlerinden alacakları, çalıştıkları pozisyonu, görevlerini ve çalışma sürelerini gösteren çalışma belgeleri,
  • Erkek adaylar için askerliğini tamamlamış veya askerlikten muaf olmak veya en az 3 yıl süre ile tecilli olduğunu gösterir belge,
  • Adli sicil kaydı,
  • Kimlik belgesinin fotokopisi,
  • Son altı ay içinde çekilmiş 2 adet vesikalık fotoğraf,
  • Yabancı dil bilgisini gösteren belgenin fotokopisi