Resm Gazete'nin 31 Temmuz 2019 tarihli yayımına göre Sağlık Bakanlığı uzun süredir beklenen duyuruyu yaptı. Yayımlanmış olan ilana göre Sağlık Bakanlığı 12.000 personel alımı ilanı yayımlandı. Yayınlanmış olan duyuruya göre Sağlık Bakanlığı taşra teşkilatındaki birimlerinde görevlendirmek üzere 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 4 üncü maddesinin B fıkrası ile 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 45/A maddesi kapsamında istihdam edilmek üzere KPSS puanı türüne göre personel alımı yapılacak.

ÖSYM MERKEZİ YERLEŞTİRME İLE YAPILACAK!

Sağlık Bakanlığı 12 Bin personel alımı için başvurularını Ölçme, Seçme ve Yerleştirme merkezi başkanlığı ile Merkez yerleştirme kılavuzu ile yapılacak. Söz konusu ÖSYM tercic kılavuzunda belirtilen branşlara Ortaöğretim, Ön Lisans ve Lisans düzeyinde olan adaylar başvuru yapabileceklerdir. Ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeylerinde tercih yapılabilecek sözleşmeli sağlık personeli pozisyonlarının bulunduğu KPSS-2019/4 Tercih Kılavuzu, ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden yayınlanacaktır

KİMLER TERCİH YAPABİLECEK?

Söz konusu olan ÖSYM KPSS 2019/4 tercih kılavuzuna en az lise mezunu olan adaylar başvuru yapabileceklerdir. Bu bağlamda adaylar, 2018 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan kamu Personeli Seçme Sınavıdan lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden puana sahip olan adaylar tercih yapabilecektir.

Ayrıca bunun dışında adaylardan 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşıyor olmak gibi niteliklerde aranacaktır.

TERCİH İŞLEMLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Adaylar tercihlerini, 7 - 21 Ağustos 2019 tarihleri arasında tercih kılavuzunda belirtilen kurallara göre ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden T.C. Kimlik Numarası ve şifresini girerek yapabilecektir. ÖSYM’ye veya Sağlık Bakanlığına posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacaktır.

KADRO DAĞILIMI NEDİR?

Sağlık Bakanlığı yayımladığı ilanda 12 bin personel alımı yapacağını belirtti. Alım yapılacak kadrolar ise, Biyolog, Çocuk Gelişimci, Dl ve Konuşma terapisti, D,yetisyen, Ebe Fizyoterapist, Hemşire, ;İş ve Uğraşı terapisti, Odyolog, Perfüzyonist, Psikolog, Sağlık Fizikçisi, Sosyal Çalışmacı ve Sağlık teknikeri kadrolarına alım yapılacaktır.

BAŞVURU KILAVUZU

Editör: TE Bilisim