Sağlık Bakanlığı tarafından geçtiğimiz haftalarda yapılan açıklama ile 12 bin 500 kişilik memur personel alımı yapılacağı ilan edilerek kadroalrın tercihlere açılması için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezine gönderildiği belirtilmişti.

Sağlık Bakanlığı 12 bin 500 memur personel alımı başvuru tercihleri 7 Haziran 2017 tarihinde başladı ve adaylar ÖSYM aday işlemleri sistemi aracılığı ile başvurularını 13 Haziran 2017 tarihine kadar yapması gerekiyor. Bu tarihten sonra tercihler kapanacak ve adaylar başvurularını yapamayacak.

HANGİ KADROLARA ALIM YAPILIYOR

Sağlık Bakanlığı 12 bin 500 kişilik personel alımı yapıyor. Peki hangi kadrolara alım yapılıyor.

Yukarıda verilmiş olan görsel de belirtilen pozisyonlar için Sağlık Bakanlığı lisans, önlisans ve lise mezunu personel alımı yapıyor. En çok atama hemşire kadrosu için yapılacak olup en fazla alım lisans mezunları için yapılacaktır. Peki adaylar nasıl başvuru yapabilir.

NASIL BAŞVURULUR

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi aracılığı ile Sağlık Bakanlığı 12 bin 500 kişilik personel alımı yapıyor. Peki nasıl başvuru yapılır. Başvuru yapacak olan adayların;

https://ais.osym.gov.tr

Yukarıda belirtilmiş olan linki takip ederek KPSS 2017-5 tercihlerine tıklamalı ve ÖSYM şifreleri ile T.C. kimlik numaraları aracılığı ile adayların sisteme giriş yapması gerekmektedir. Sisteme giriş yapan adaylar nitelik kodlarına göre Sağlık Bakanlığının 12 bin 500 kişilik personel alımı ilanına göre tercihlerini yapabilir.

TÜM İLANLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilisim