Sağlık Bakanlığı her sene kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere binlerce personel alımı gerçekleştirmektedir. Bilindiği gibi alımlar boş kalan kontenjanlara göre belirlenmekte olup FETÖ'cülerin meslekten ihraç edilmesi ile Sağlık Bakanlığı bünyesinde on binlerce kişilik boş kadro açıldı. Bu kadroların doldurulması için harekete geçen Sağlık Bakanlığının yakın zaman diliminde personel alım ilanı yayımlaması beklenmektedir. Sağlık Bakanı Recep Akdağ'da konu hakkında açıklamalar yapmaya devam ediyor.

2016 Yılı İçinde 11 Bin Sağlık Personeli

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, yaptığı açıklamasında 2016 yılı içerisinde 11 bin sağlık personeli alımı yapılacağını duyurdu. Buna göre Ekim ve Kasım ayları içerisinde 3 er binlik personel alımı yapılması bekleniyor. Recep Akdağ'ın açıklamalarına göre yıl sonuna kadar toplam 11 bin sağlık personeli alımının yapılması bekleniyor üstelik bu sayıya doktorlar dahil değil.

Hemşire başta olmak üzere sağlık memuru, ebe, röntgen vb. tüm sağlık pozisyonları için sağlık personelleri alımı yapılacak. Alımlarda Kamu Personeli Seçme Sınavı şartının aranması beklenmekte olup mülakat sistemlerinin uygulanması beklenmektedir. Şu an için alımların ne zaman gerçekleşeceği ve hangi pozisyon için toplam kaç sağlık personeli alımı yapılacağı hakkında bilgi yok. Ancak Ekim ayı içerisinde Sağlık Bakanlığından konu hakkında duyuru yapılması bekleniyor.
Editör: TE Bilisim